УСПРС најавила светосавски протест у Дому синдиката

24 јануара, 2017

УСПРС негодује што није добила нацрт закона о образовању
Представници Уније синдиката просветних радника Србије негодовали су што, како тврде, нису укључени у израду нацрта новог закона о основама система образовања и васпитања.
Председница УСПРС Јасна Јанковић рекла је на конференцији за новинаре да ће тај синдикат, у очекивању да нацрт добије идуће седмице, врло брзо изнети своје ставове о том тексту.
У том синдикату сматрају да нови закон треба да буде скројен по мери оних који раде у образовању и ђака, као и да треба да буде јасан како се не би долазило до преплитања решења с другим законима.
Када је реч о избору директора школа, Јанковићева наводи да већину у школским одборима који предлажу директоре морају да имају просветни радници, те да је свако друго решење погрешно јер значи политизацију школа.
Тај синдикат сматра да једна особа може да се бира за директора само у два мандата, каже да ће инсистирати да се број ученика у одељењу сведе на 25, на већој заштити запослених у образовању, те на аутономији школа које саме треба да одлуче о надоканди наставе због продужења распуста за два дана.
Председница УСПРС је најавила да ће сутра у подне у Дому синдиката УСПРС одржати светосавски протест на који су позвани сви председници тог синдиката из целе Србије.
“Чућемо проблеме, али и донети закључке шта ћемо даље чинити”, рекла је Јанковићева.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "УСПРС најавила светосавски протест у Дому синдиката"

  1. Zeljko каже:

    Svakako, ograniciti izbor direktora na dva mandata.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама