USPRS: Saopštenje povodom Uputstva o formiranju odeljenja

15 jula, 2016
GDE Error: Error retrieving file - if necessary turn off error checking (404:Not Found)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


3 komentara na "USPRS: Saopštenje povodom Uputstva o formiranju odeljenja

 1. Profesor kaže:

  Ministarstvo na čelu sa Verbićem sprovodi politiku Vućića, a to je racionalizacija.
  Šta po ovom pitanju kažu pomoćnice za osnovno i srednje obrazovanje ili su one brzo zaboravili da su bile nastavnice? Pomoćnice su pokazale da slabo rukovode datim resorima, nego se bave nebitnim pitanjima.

 2. Borac kaže:

  U toku nedelje predstavnici reprezentativnih sindikata vodili su razgovor sa gospođom Snežanom Marković da se poboljšaju pravilnici o finansiranju osnovnih i srednjih škola, sa akcentom da svaka škola ima direktora, sekretara, pedagoga, šefa računovodstva. Na medijima pojavile su se informacije da je to već dogovoreni i biće usvojeno da svaka škola ima sekretara, pedagoga, šefa računovodtsva sa punom normom. Danas, Ministarstvo prosvete školama šalje Uputstvo za formiranje odeljenja koje je jako oštrije u odnosu na prošlu godinu, gde će da se pojave tehnološki viškovi puno i puno. Sindikati pitajte se šta se i sa kim dogovarate, a šta vam rade iza leđa.Dok se vi radujte, oni iza leđa seču.
  Zaključak: Sindikati uzmite se u pamet i ostavite se da tražite da osnovica za školu bude 12 odeljenja, nego tražite da ovo što je važeće ostane na stani i da se ne smanjuje. Vodite računa da u toj borbi da se škola osniva za 12 odeljenja ne bude po grbači nastvanika da se norma poveća na 24 časa obaveznih i izbornih predmeta.

  1. Lj kaže:

   Borac je u pravu. Umesto racionalnog razmisljanja sindikat je trazio imaginarne stavove.
   Zato se to i tako desilo.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama