Усвојен наставни програм за четири предмета за петаке

9 маја, 2017

 
Национални просветни савет усвојио је на данашњој седници програме за четири предмета за пети разред – информатику, физичко и здравствено васпитање, технику и технологију и музичко.

Национални просветни савет ће се о програмима осталих предмета изјаснити на наредној седници 23. маја.
Чланови савета имали су низ замерки што се тиче програма за остале предмете, а највише им је засметало што се не види “целина”, односно што је урађен наставни програм само за пети разред, а да се не зна како ће изгледати програм за шести, седми и осми разред.
Наставни програм за пети разред радио је Завод за унапређивање образовања и васпитања на иницијативу Министарства просвете.
Национални просветни савет је на претходној седници усвојио наставни план за пети и шести разред, док се о седмом и осмом разреду нису изјашњавали због бројних примедби на тај наставни план.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


8 коментара на "Усвојен наставни програм за четири предмета за петаке

 1. Lj каже:

  Lobisti za programiranje i informatiku uz sardnju ili ti novcanu potporu fejsbuka, microsoft, gugla i drugig pobedise a pole cemo se kajati i kajati.

 2. Ana каже:

  Radim u seoskoj školi sa puno područnih odeljenja. To su planinska sela sa decom koja se jedva snalaze sa postojećim planom i programom. Šta će oni sa informatikom? Polovina njih nije videla računar, a internet u selu neće imati još narednih deset godina! Ti ljudi koji smišljaju programe izgubili su dodir sa realnošću. Lepo je to mogao da bude izborni predmet.

  1. Marija каже:

   Ju koleginice, pa nemojte tako molim vas!!! Pa kako šta će?! Pa programiraće naravno!!! Vi niste svesni da je u ovom trenutku Srbiji potrebno 3000 programera, a svako od njih bi imao platu po 2000 evra! Gledate li vi TV, to svi znaju? Pa mi prvo založimo vatru i napravimo ražanj i tek onda idemo u lov po divljeg vepra!!! Tako i ovde, bitno da će neko uvaliti OPET jednokratne računare, a kako ćemo mi sa time (isto radim u seoskoj školi u sličnim uslovima) da se borimo, to njih nije briga, a izgleda ni za decu. U pravu ste, lepo je bio izborni predmet, pa ko voli, nek izvoli, i plan i program u petom je bio dobar, da bar malo nauče neke osnove Worda…. al šta će im to, bitno da programiraju!!!

  2. ljilja каже:

   Apsolutno se slazem ali nema vajde…..i sama radim u seoskim skolama, predajem muzicko.Deca su voljna, zeljna,,,,ali negde nema uslova i to je to

  3. milica каже:

   Pa pošto nisu do sad videla računar, ne treba i dalje….

  4. Dada каже:

   U toj seoskoj skoli nema interneta? Koje je to selo? Danas sve porodice imaju internet sva deca sa sela imaju i racunare i internet. I ja zivim u ruralnoj sredini….nije mi piznato da je to masovan problem. I ja sam se borila za informatiku, molim Vas recite mi kako da naplatim svoj deo od Google, Facebook….

   1. Ksb каже:

    Dada u pravu ste

 3. Dule каже:

  Dok je informatika bila izborni predmet svi su komentarisali da bi trebalo da bude obavezni, da je tako u svetu, da je ovo era informacionih tehnologija itd. Sada kada je uvedena kao obavezni komentari su puni ironije, sarkazma…Ono što nas ubija godinama unazad je ta antiprotivnost svemu. U redu mogu da je očekujem od nepismenih i neobrazovanih ljudi, ali kolege pa mi smo prosvetni radnici, trebalo bi da budemo elita ovog društva.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама