Uveli platu onim bakama koje čuvaju unuke radnim danima

21 jula, 2017

U Turskoj su smislili zakon o bakama o kojem mašta ceo svet
Svi bračni parovi koji imaju decu, znaju koliko je teško ostaviti dete sa nekim, ako planiraju neki zajednički izlazak. Moraju tražiti bebisiterku, a ni ovo nije lako, a pri tome, nije ni jeftino.
Danas ćemo vam ispričati o tome kako su turske vlasti došle do fenomenalnog rešenja – uveli su platu onim bakama koje čuvaju unuke radnim danima.
Genijalno rešenje!
 

Briga o deci je najveći problem u Turskoj, za majke koje su u radnom odnosu. Međutim, turska vlada je pronašla jednostavno rešenje – platiti bakama da bi brinule o svojim unucima.
Cilj programa – unapređenje zapošljavanja žena. Početak projekta je planiran za februar ove godine. U početnoj fazi biće obuhvaćeno 1000 porodica. Nakon 6 meseci realizacije, i prema rezultatima analiza, ovaj program će biti proširen na celu državu.
Ovaj program će omogućiti ženama da pređu na puno radno vreme, i samim tim, više zarađuju. U intervjuu za SNN, ministar rada i socijalne sigurnosti Turske, rekao je da će za brigu o unucima bake dobijati 400 turskih lira (oko 100 €) mesečno.
Ovo je zaista dobar primer jedne zemlje. Zar ne bi bilo lepo da i naše vlasti razmisle o takvoj mogućnosti?
 
Izvor: uspesnazena.com
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama