Уводе се ковид пропуснице за професоре, студенте и ненаставно особље на Медицинском факултету у Београду

25 септембра, 2021

Медицински факултет у Београду донео је одлуку да у новој школској години уведе посебне услове за присуствовање настави и другим активностима на факултету, који подразумевају тзв. ковид пропуснице.

Како је наведено у одлуци, донетој 23. септембра, први услов за присуство настави и обављању других активности на факултету је “одсуство знакова и симптома акутне респираторне инфекције и фебрилности”, пренели су београдски медији.

Други услов је комплетно спроведена имунизација 14 дана после друге дозе било које вакцине или доказ о прележаној болести ковид-19, као што су отпусна листа из болнице или одговарајућа потврда из ковид амбуланте, или серолошки доказ о постојању ИгГ антитела у крви не старији од шест месеци.

Присуство настави и обављање радних активности на клиничким предметима биће дозвољено и уз негативан резултат PCR или антигенског теста не старији од 72 часа, док ће присуствовање настави и обављање радних активности на претклиничким предметима и на факултету бити омогућено и уз негативан резултат PCR или антигенског теста који није старији од седам дана.

Правила ће важити за студенте, наставнике, сараднике и ненаставно особље, са циљем спречавања ширења инфекције ковид-19, наводи се у одлуци.

Позивајући се на одредбе Закона о заштити становништва од заразних болести, управа факултета је усвојила документ под називом Правила и начин извођења наставе у школској 2021/2022. години док траје актуелна епидемиолошка ситуација.

“Студенти, наставници, сарадници и ненаставно особље који не испуне један од наведених услова, неће моћи да присуствују настави ни обављању других послова на Факултету, док траје актуелна епидемиолошка ситуација. Непридржавање наведених мера повлачи за собом одговорности прописане законом, подзаконским актима и општим и појединачним актима факултета”, наведено је у документу.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Уводе се ковид пропуснице за професоре, студенте и ненаставно особље на Медицинском факултету у Београду

  1. M каже:

    Ko će da plati te silne prc testove? Ne mislite valjda da studenti imaju pare? I naravno, ne mislite valjda da su toliko ludi da se vakcinišu? To su mladi i obrazovani ljudi, ne sendvičari.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама