Вакцинација деце старије од 12 година без пристанка родитеља, предлог је сенатора Калифорније

24 јануара, 2022

Калифорнија би требало да допусти вакцинацију деце узраста од 12 и више година без пристанка родитеља, предложио је сенатор Скот Винер.

“Алабама допушта такву одлуку с 14 година, Орегон с 15, Роуд Ајленд и Јужна Каролина са 16 година”, казао је Винер, демократа из Сан Франциска, а преноси АП.

Foto: Canva

Сенатор наводи да је у Калифорнији већ допуштена вакцинација деце од 12 и више година против хепатитиса Б и хуманог папилома вируса (ХПВ) и лечење полно преносивих инфекција, злоупотребе супстанци и поремећаја менталног здравља.

“Могућност давања аутономног избора младим људима у вези са примањем вакцина које спасавају животе, без обзира на уверења њихових родитеља, кључно је за њихово физичко и ментално здравље. Није у реду да тинејџери не могу да се вакцинишу јер то њихови родитељи не желе или не могу да их одведу у центар за вакцинацију”, рекао је Винер.

Малолетници од 12 до 17 година тренутно у Калифорнији не могу да се вакцинишу без допуштења родитеља или старатеља, осим ако се не ради о вакцини за спречавање полно преносивих болести.

Извор: 021.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама