Vanredni nadzor zbog "slučaja autističnog deteta"

avgust 10, 2017

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije pokrenuo je vanredni ispekcijski nadzor u slučaju autističnog deteta kojem je zabranjeno da uđe u avion za Tivat.

Tanjugu je u Direkciji rečeno da će izveštaj, kada bude gotov, biti prezentovan javnosti.

Foto RTS

Šalteri za čekiarnje karata “Er Srbije”

Sinu istoričara Čedomora Antića na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu u nedelju, 6. avgusta, nije bilo dozvoljeno da se ukrca u avion na letu do Tivta da ne bi, kako je objašnjeno u kompaniji “Er Srbija” uznemirio ostale putnike.
U kompaniji “Er Srbija” rekli su za Novosti da žale zbog neprijatnosti kroz koju je prošla beogradska porodica i navode da je “odluka da se mladom putniku ne dozvoli ukrcavanje u avion doneta nakon što je postao veoma uznemiren i počeo da se ponaša agresivnije dok je čekao u redu za prijavljivanje na let”.
Otac mališana, Čedomir Antić, kaže da je odlučio da pravdu potraži na sudu, a ovaj su incident juče kao apsolutno diskriminatorski osudili predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović i Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković, kao i mediji i javnost.
Mediji su preneli i da je dečak do sada putovao avionom više puta i da mu nijedna avio-kompanija nije zabranila ulazak u avion, niti je postavljala posebne uslove zbog njegovog stanja.

 
IZVOR:TANJUG/ RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Vanredni nadzor zbog "slučaja autističnog deteta""

  1. Mon Dieu! kaže:

    Pročitao sam mnogo komentara i izjava vezanih za ovaj slučaj. Porazna je činjenica da veliki broj ljudi ima stav “baš me briga, platio sam, hoću svoj mir.” U prevodu, ko je kriv Čedomiru što ima autističnog sima, treba da ga krije, mi hoćemo da uživamo.
    U školi imamo dvoje autistične dece. Da je lako, nije, ali se trudimo koliko možemo i učenici i mi, nastavnici, da sve prođe bezbolno. I polako uspevamo. Ono što me oduševljava jeste pozitivan stav SVIH u kolektivu, ponavljam:SVIH. Gospođo “menadžerko aerodroma”, i mi smo “menadžeri” svojih časova pa ipak nikad nećemo doneti takvu nehumanu i sramotnu odluku. Let do Tivta traje koliko i jedan školski čas. Ovo naše dvoje dece izdrži dnevno i po 5-6 takvih vaših “letova do Tivta”. Najmanje je bitno šta će odlučiti sud, inspektorat ili tamo neki poverenici… To čovek rešava sam sa sobom. Ako je čovek.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama