Ванредни надзор због "случаја аутистичног детета"

10 августа, 2017

Директорат цивилног ваздухопловства Србије покренуо је ванредни испекцијски надзор у случају аутистичног детета којем је забрањено да уђе у авион за Тиват.

Танјугу је у Дирекцији речено да ће извештај, када буде готов, бити презентован јавности.

Фото РТС

Шалтери за чекиарње карата “Ер Србије”

Сину историчара Чедомора Антића на Аеродрому “Никола Тесла” у Београду у недељу, 6. августа, није било дозвољено да се укрца у авион на лету до Тивта да не би, како је објашњено у компанији “Ер Србија” узнемирио остале путнике.
У компанији “Ер Србија” рекли су за Новости да жале због непријатности кроз коју је прошла београдска породица и наводе да је “одлука да се младом путнику не дозволи укрцавање у авион донета након што је постао веома узнемирен и почео да се понаша агресивније док је чекао у реду за пријављивање на лет”.
Отац малишана, Чедомир Антић, каже да је одлучио да правду потражи на суду, а овај су инцидент јуче као апсолутно дискриминаторски осудили председник скупштинског Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић и Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, као и медији и јавност.
Медији су пренели и да је дечак до сада путовао авионом више пута и да му ниједна авио-компанија није забранила улазак у авион, нити је постављала посебне услове због његовог стања.

 
ИЗВОР:ТАНЈУГ/ РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Ванредни надзор због "случаја аутистичног детета""

  1. Mon Dieu! каже:

    Pročitao sam mnogo komentara i izjava vezanih za ovaj slučaj. Porazna je činjenica da veliki broj ljudi ima stav “baš me briga, platio sam, hoću svoj mir.” U prevodu, ko je kriv Čedomiru što ima autističnog sima, treba da ga krije, mi hoćemo da uživamo.
    U školi imamo dvoje autistične dece. Da je lako, nije, ali se trudimo koliko možemo i učenici i mi, nastavnici, da sve prođe bezbolno. I polako uspevamo. Ono što me oduševljava jeste pozitivan stav SVIH u kolektivu, ponavljam:SVIH. Gospođo “menadžerko aerodroma”, i mi smo “menadžeri” svojih časova pa ipak nikad nećemo doneti takvu nehumanu i sramotnu odluku. Let do Tivta traje koliko i jedan školski čas. Ovo naše dvoje dece izdrži dnevno i po 5-6 takvih vaših “letova do Tivta”. Najmanje je bitno šta će odlučiti sud, inspektorat ili tamo neki poverenici… To čovek rešava sam sa sobom. Ako je čovek.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама