Вансеријски успеси – ђаци школе „Жарко Зрењанин“ бриљирали на сваком такмичењу

6 јуна, 2017

Вансеријски успеси – ђаци школе „Жарко Зрењанин“ бриљирали на сваком такмичењу

Још увек актуелна школска година 2016/2017 у основној школи „Жарко Зрењанин“, обележена је изузетним достигнућима ученика на такмичењима свих нивоа – на општинском, окружном и републичком. Изузетан ентузијазам наставника и ученика и добра међусобна сарадња допринели су одличним резултатима.
На општинским такмичењима учествовало је 159 ученика који су се такмичили у 13 предмета и дисциплина. Освојили су 14 првих места, 28 других места, 37 трећих места и 7 похвала. Највише пласираних је било на такмичењима из математике, биологије и техничко-информатичког образовања.

На окружним такмичењима учествовало је 96 ученика који су знање тестирали у 15 предмета и дисциплина. Освојено је 13 првих места, 19 других, 16 трећих места и 4 похвале, а на на информатичкој олимпијади освојено је друго и треће место.
Четрдесет два ученика су остварила пласман не републичка такмичења из 11 предмета и дисциплина. Тако је освојено 5 првих појединачних места, 3 групна прва места, 1 друго место, 9 трећих и 3 похвале. На међународном фестивалу „Kреативна чаролија“ у ликовној категорији једно 1. и једно 3. место, у категорији филма 3. место, и у категорији карневалских група 1. место.
-Поносна сам на ђаке и колеге које раде, и труде се да допринесу угледу школе. Повећање активности у школи резултирало је великим бројем награда на свим нивоима. Поред успеха на такмичењима која се налазе у календару Министарства просвете, науке и технолошког развоја, поносимо се са четири пехара на међународном фестивалу „Kреативна чаролија“. Поносни смо и „Шеширијадом“ која се одвија у нашој организацији, као и чињеницом да смо прва школа у Србији у којој је одржана манифестација „Летећи змајеви“. Овом приликом желим да истакнем и одличну сарадњу са Саветом родитеља, рекла је порталу Илове Зрењанин директорка школе Ивана Бошњак.
 

 
Извор: ilovezrenjanin.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама