Васпитачи Славку Гаку: И замене замена добијају ковид, само васпитачима дугујете захвалност што вртићи и даље раде

9 фебруара, 2022

Секретаријату за образовање и дечју заштити обратио се јуче Самостални синдикат радника предшколског васпитања и образовања Београда, како би указао на проблеме с којима се предшколске установе сусрећу, а који полако превазилази њихове могућности за проналажење адекватних решења.

Foto: Canva

У допису упућеном секретару Славку Гаку, васпитачи га подсећају на његову изјаву којом је предшколске установе прогласио “жилом куцавицом нашег града”, без које би привреда стала.

Ипак, судећи по садржају дописа, васпитачи осећају неравноправност свог положаја.

“На претходним састанцима указали смо на то да немамо довољан број замена, јер чак и замене замена добијају ковид и одлазе на боловања. У појединим вртићима, од шест спремачица, четири је на боловању, а преостале две преузимају сав посао. Васпитач ком се смена не појави, мора остати на расном месту читав дан. Слика коју шаљете у јавност путем медија не одговара реалном стању на терену. Обично наводите две централне општине које нису релевантан пример ситуације у преосталих 15 београдских општина.” – наводи се у допису васпитача који потписује председница Савеза самосталних синдиката Београда Весна Јањић.

Она каже и да се запослени у предшколском васпитању и образовању не осећају уважено када секретар демонстративно напусти састанак с њима или им руком покаже ка вратима.

“Предшколско образовање није стало само зато што су запослени колегијални и спремни сви да раде све, па искључиво њима дугујете захвалност што предшколске установе Београда још увек функционишу” – стоји у допису.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама