Важни датуми за основце

7 јуна, 2021

Крај ове (у најмању руку) необичне школске године се ближи. Мали матуранти се припремају за завршни испит, а остали основци чекају 22. јун и распуст.

Дневни лист Блиц објавио је списак важних датума за мале и велике матуранте. Ми преносимо онај део који се тиче основаца.

Фото: РТВ, Дејан Крецуљ

8. јун – Распуштају се ученици осмог разреда свих основних школа у Србији.

22. јун – Распуштају се сви остали основци, ученици од првог до седмог разреда основних школа, али и сви средњошколци, са изузетком матураната који се већ налазе на одмору или се увелико припремају за упис на факултете.

23. јун – Први дан мале матуре, матуранти раде тест из српског/матерњег језика и то од 9.00 до 11.00 часова. Истог дана почеће и уписни рок за факултете, односно пријаве за пријемне испите, а цео процес ће трајати све до 26. јуна.

24. јун – Други дана мале матуре када ће будући средњошколци радити тест из математике, од 9.00 до 11.00 часова.

25. јун – Последњи дан мале матуре, осмаци полажу комбиновани тест на којем ће бити питања из географије, биологије, физике, хемије и историје. И овај тест почеће у 9, а завршиће се у 11 часова. Он је уједно и највреднији јер за разлику од српског и математике који носе по максималних 13 поена, овај вреди 14.

27. јун – Објављивање прелиминарних резултати мале матуре. Биће истакнути на нивоу школа у свим осмолеткама широм Србије, најкасније до 10 часова. Затим следи евентуални пријем приговора на резултате (10.00-16.00).

2. јул – Објављивање коначних резултата са тестова на малој матури (до 8.00).

3. и 4. јул – Попуњавање и предаја листа жеља за упис у жељене средње школе, у периоду од 8.00 до 15.00 часова. Будући средњошколци могу да предају списак са максимално 20 жељених смерова и школа.

9. јул – Објављивање званичне листе жеља ученика за упис у средње школе – до 8.00 часова.

11. јул – Објављивање званичних резултата расподеле по средњим школама (до 8.00 часова), као и објављивање преосталих слободних места у другом кругу.

12. и 13. јул – Подношење пријава за упис у средње школе. Оба дана термини су од 8.00 до 15.00 часова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама