Vebinar Kreativnog centra za nastavnike razredne nastave – Digitalni svet

23 avgusta, 2021

Izdavačka kuća Kreativni centar poziva sve nastavnike razredne nastave da se prijave na vebinar na kojem će biti predstavljene radne sveske DIGITALNI SVET za prvi i drugi razred.

Posle veoma pozitivnih iskustava nastavnika koji su prethodne godine koristili radnu svesku Digitalni svet 1 Kreativni centar je pripremio i radnu svesku za drugi razred.

Vebinar će biti održan u petak, 27. avgusta, u 11 h, pomoću aplikacije Zoom.

Na vebinaru će o koncepciji radnih svezaka i svim izazovima koje predmet Digitalni svet donosi govoriti autorke Nevena Perić i Nataša Nikolić Gajić, praktičarke s dugogodišnjim iskustvom.

Ukoliko želite da učestvujete na vebinaru, možete se prijaviti OVDE.

Za sve koji prisustvuju vebinaru biće obezbeđena potvrda o prisustvu, koja će biti poslata mejlom nekoliko dana nakon održavanja vebinara.

Nova radna sveska DIGITALNI SVET 2 obuhvata tri oblasti:

– digitalno društvo (učenje u školi i onlajn učenje, digitalni udžbenik, kreiranje digitalne slike, pokretne slike, digitalna komunikacija, internet bonton…);

– bezbednost digitalnih uređaja (zaštita ličnih podataka, kada koristimo digitalne uređaje, elektronski otpad…);

– algoritamski način mišljenja (prvi koraci u programiranju).

Na kraju svake oblasti dati su zadaci za proveru znanja. Posebna pažnja posvećena je samoproceni rada i vršnjačkoj proceni, a učenici se podstiču da sami planiraju i prate svoje napredovanje u savladavanju gradiva.

Prelistajte radnu svesku i pogledajte njen detaljni opis

Radnu svesku prati i digitalni sadržaj. Svim učiteljima koji koriste radne sveske DIGITALNI SVET za prvi i drugi razred Kreativni centar obezbeđuje godišnje i mesečne planove rada, kao i pripreme za ovaj predmet.

U pripremi je i izdanje Digitalni svet 2 na mađarskom jeziku.

Pogledajte vebinar na kojem su autorke predstavile radnu svesku DIGITALNI SVET 1, kao i prezentaciju DIGITALNI SVET – od pripreme do domaćeg zadataka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama