Vebinar za vaspitače: Jezičke igre u govornom razvoju

6 juna, 2021

Pozivamo vas da se prijavite na besplatan vebinar na kojem će biti predstavljeno izdanje Jezičke igre u govornom razvoju. Priručnik za razvoj govora dece predškolskog uzrasta, namenjeno vaspitačima, logopedima i roditeljima.

Vebinar će biti održan pomoću aplikacije Zum.

Termin: četvrtak, 10. jun 2021, u 19 časova

Učestvuju: Jelena Spasić, autorka priručnika, i Anđelka Ružić, urednica

Trajanje: 45–60 minuta

Priručnik Jezičke igre u govornom razvoju namenjen je svima onima koji se bave razvojem govora predškolske dece, a najpre vaspitačima i studentima – budućim vaspitačima. Ovaj priručnik mogu koristiti logopedi, ali i roditelji koji kod kuće stimulišu govorno-jezički razvoj dece.

U knjizi su predstavljene različite fonološke, morfološke i sintaksičke jezičke igre, kao i igre ritma i rime. Osim jezičkih igara, u fokusu pažnje su i kratke književne forme koje svojim jezičko-stilskim odlikama pogoduju radu s decom predškolskog uzrasta. Na kraju priručnika dati su primeri planiranih situacija učenja za različite uzraste.

Ukoliko želite da učestvujete na vebinaru, možete se prijaviti OVDE do 8. juna, a na dan održavanja vebinara dobićete link za pristup

Foto: Milijana Šljivovac, vaspitačica

Za sve koji prisustvuju vebinaru biće obezbeđena potvrda o prisustvu, koja će biti poslata mejlom nekoliko dana nakon održavanja vebinara.

Doc. dr Jelena Spasić

Doc. dr Jelena Spasić je doktor filoloških nauka i docent za užu naučnu oblast Srpski jezik sa metodikom nastave na Fakultetu pedagoških nauka Univerziteta u Kragujevcu, Jagodina. Autor je radova publikovanih u domaćim i stranim naučnim časopisima i tematskim zbornicima iz oblasti stilistike srpskog jezika, novinske stilistike, lingvostilistike, funkcionalne stilistike i metodike razvoja govora. Učesnik je velikog broja nacionalnih i međunarodnih naučnih skupova. Pored praktičnog rada sa studentima na smeru Vaspitač u predškolskim ustanovama, podstrek za rad na razvoju govora dece dobija i kroz praćenje govornog razvoja svojih kćerki.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama