Вебинар за васпитаче: Језичке игре у говорном развоју

Позивамо вас да се пријавите на бесплатан вебинар на којем ће бити представљено издање Језичке игре у говорном развоју. Приручник за развој говора деце предшколског узраста, намењено васпитачима, логопедима и родитељима.

Вебинар ће бити одржан помоћу апликације Зум.

Термин: четвртак, 10. јун 2021, у 19 часова

Учествују: Јелена Спасић, ауторка приручника, и Анђелка Ружић, уредница

Трајање: 45–60 минута

Приручник Језичке игре у говорном развоју намењен је свима онима који се баве развојем говора предшколске деце, а најпре васпитачима и студентима – будућим васпитачима. Овај приручник могу користити логопеди, али и родитељи који код куће стимулишу говорно-језички развој деце.

У књизи су представљене различите фонолошке, морфолошке и синтаксичке језичке игре, као и игре ритма и риме. Осим језичких игара, у фокусу пажње су и кратке књижевне форме које својим језичко-стилским одликама погодују раду с децом предшколског узраста. На крају приручника дати су примери планираних ситуација учења за различите узрасте.

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ до 8. јуна, а на дан одржавања вебинара добићете линк за приступ

Foto: Milijana Šljivovac, vaspitačica

За све који присуствују вебинару биће обезбеђена потврда о присуству, која ће бити послата мејлом неколико дана након одржавања вебинара.

Doc. dr Jelena Spasić

Доц. др Јелена Спасић је доктор филолошких наука и доцент за ужу научну област Српски језик са методиком наставе на Факултету педагошких наука Универзитета у Крагујевцу, Јагодина. Аутор је радова публикованих у домаћим и страним научним часописима и тематским зборницима из области стилистике српског језика, новинске стилистике, лингвостилистике, функционалне стилистике и методике развоја говора. Учесник је великог броја националних и међународних научних скупова. Поред практичног рада са студентима на смеру Васпитач у предшколским установама, подстрек за рад на развоју говора деце добија и кроз праћење говорног развоја својих кћерки.