Većina škola u Vranju prelazi na onlajn nastavu od sutra!

10 februara, 2021

Zbog izuzetno nepovoljne epidemiološke situacije u Vranju i povećanja broja obolelih učenika i nastavnika nakon sastanka predstavnika lokalne samouprave i zdravstvenih instituacija u Vranju, kojem je prisustvovao i član Republičkog kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović, donete su preporuke da pojedine škole pređu na onlajn nastavu.

Prema tom zaključku, od sutra, 11. februara, učenici svih srednjih škola i učenici pojedinih osnovnih škola od 5. do 8. razreda i to: OŠ “Vuk Karadžić”, OŠ “Radoje Domanović”, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” i OŠ “Petar I Oslobodilac” u Korbevcu treba da pređu na onlajn nastavu, saopšteno je posle sastanka.

Zaključak je upućen Ministarstvu prosvete radi dobijanja saglasnosti.

U Srbiji gotovo 600.000 građana vakcinisano protiv korone, a evo koliko njih je već primilo i drugu dozu
Gradski štab za vanredne situacije doneo je i zaključak o pojačanju nadzora inspekcijskih službi i policijske uprave kako bi se kontrolisale propisane mere zaštite od koronavirusa.

Donet je i zaključak o ponovnom aktiviranju stručno-operativnih timova, koji će takođe kontrolisati poštovanje epidemioloških mera u gradu.

“Svi naši gradovi kao što je i Vranje, koji su tako u vrlo važnom pograničnom delu, i geostrateški i ekonomski, pa i zdravstveno, uvek su pod velikim pritiskom. Ne samo stanovništva koje tu živi, nego i stanovništva koje dolazi i iz ekonomskih razloga, trgovine i slično, u te krajeve. To važi za svaki deo Srbije gde postoji komunikacija. Mi smo otvorena zemlja, mi smo društvo koje je spremno da komunicira sa svima. Mere moraju da se poštuju, mora da ostanu još neko vreme, uz mere stvorićemo još bolje uslove da se vakciniše što veći broj naših stanovnika”, naveo je Tiodorović.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama