Видео-надзор из школа ће бити повезан са станицама полиције!

8 септембра, 2016

 
– Већ годину дана Град Београд заједно са МУП-ом ради на пројекту увезивања свих школских камера у један систем који ће бити повезан са општинском станицом полиције – поручио је Горан Весић
Градски менаџер Горан Весић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић, посетили су данас Основну школу “Свети Сава” у Младеновцу, где су промовисали значај безбедности и заштите ученика у школама.
Весић је, после увида у нови видео-надзор у школи, захвалио министрима што су овом посетом показали колико им је важна безбедност ученика.
– Већ годину дана Град Београд заједно са МУП-ом ради на пројекту увезивања свих школских камера у један систем који ће бити повезан са општинском станицом полиције. То ће свакако омогућити већу безбеност наше деце у школама – истакао је Весић и најавио да ће ускоро све београдске школе бити покривене видео-надзором.
Министар Стефановић је истакао да је циљ да свака школа у Србији на сличан начин буде обезбеђена и повезана са станицом полиције и захвалио је Граду Београду на учешћу у постављању 16 безбедносних камера.
Он је указао да превенција и едукативни рад са децом представља најбољи начин борбе против насиља и свих других ствари које децу могу да затекну у школама, подсетивши да је само прошле године одржано 3.280 едукативних предавања, док ће их ове године бити и више.
– Безбедност наше деце је приоритет због чега ћемо уклонтии све нарко-дилере из школских дворишта. Тренутно око 370 школских полицајаца делује на територији најугроженијих школа и очекује се њихово повећање у складу са могућностима МУП-а. Такође, кроз рад Саобраћајне полиције и Агенције за безбедност саобраћаја додатно ће бити контролисан саобраћај у близини школа. Ова школа је недавно реновирана средствима Владе Србије, и то је јасан показатељ да бринемо подједнако о свим школама, без обзира на то да ли се она налази у центру Београда или у Младеновцу – указао је Стефановић.
Весић је додао да ће Град Београд учествовати у реновирању фискултурне сале, чиме ће ова школа бити комплетно обновљена.
Видео-надзор је огромна помоћ за безбедност деце, навео је министар Шарчевић и указао да у Београду чак 85 одсто школа има тај облик заштите, док је у Србији око 40, а у неким срединама и упола мање. Превенција је, према његовим речима, веома битна и у сегменту безбедности деце у који ће бити укључени и наставници и родитељи, а ђацима су понуђени озбиљни спортски и културни садржаји у оквиру школе.
(Телеграф)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Видео-надзор из школа ће бити повезан са станицама полиције!

 1. Jelena каже:

  Zašto ne postavite kamere nadležnima, da vidite kako u našoj zemlji vlada mito i korupcija? Recite mi da je ovo šala!! 😀

 2. Roditelj каже:

  Sta je sa ostalim skolama van Beograda?

 3. ЈК каже:

  Е само нам то фали.У време овог технолошког напретка,камера и разних “обезбеђења”насиља све више.Питање за Зорана Миливојевића:”Да ли безбедност представља спољашњи или унутрашњи осећај и доживљај?”Све играчке се могу и поломити и оштетити ,а новац је “бачен”.Безбедност ,самозаштиту, као и све важне животне стратегије треба уграђивати “у личност” постепено и системски,Свака степеница која се на том путу прескочи,вратиће се као бумеранг.Само паметан спој знања.рада,искуства,и технике може дати жељени резултат,Можда би ваљало да се зна шта је тај жељени циљ да не би било забуне,Може он у свакој ситуацији бити различит.Оно што “се подразумева” може да се изроди и у нежељено.

 4. jg каже:

  Dobro, policija će da zaposli 1000 radnika da bleje u kamere a dileri će da pređu preko puta… genijalno.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама