Видео-надзор у свим вртићима

3 фебруара, 2017

Од 413 објеката 17 предшколских установа чији је оснивач Град Београд, 186 објеката нема видео надзор, изјавила је градска секретарка за образовање и социјалну заштиту Снежана Ђурић.
Ђурић је за портал Градски биро рекла да је у току поступак јавне набавке софтвера и опреме који ће омогућити видео надзор, контролу доласка и одласка деце и запослених, набавке намирница и друго, у свим објектима предшколских установа.
Снежана Ђурић је казала и да Београд има 424 основне и средње школе, од којих 27 нема видео надзор.
На питање да ли се у близини свих школа у Београду налазе лежећи полицајци како би деца била безбеднија када прелазе улицу Ђурић је рекла да су према информацијама које је Секретаријат добио из Секретаријата за саобраћај, у зонама свих школа на територији Београда предузете техничко регулативне мере за њихово означавање
“У складу са обезбеђивањем потребног нивоа безбедности ученика, постављена је одговарајућа саобраћајна сигнализација и опрема (где спадају и физичке препреке, тзв. “лежећи полицајци”). У току је усклађивање постављене саобраћајне сигнализације са Правилником о саобраћајној сигнализацији, што подразумева и поновно сагледавање функционисања саобраћаја и безбедности ученика у зонама школа, односно уколико буде потребно биће предузете мере за унапређење безбедности”, навела је она.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама