Више часова од следеће недеље, један родитељ да ради од куће

март 17, 2020

Због ситуације са корона вирусом јутрос је почела настава на даљину за основце, часови се емитују на РТС 3, а министар просвете Младен Шарчевић поручио је да ће квалитет наставе бити подигнут на виши ниво од наредне недеље, када је у плану да се укључи и РТС 2.

Ове недеље ђаци од првог до седмог разреда имаће по два часа недељно који ће трајати по пола сата, док ће ученици осмог разреда имати три часа недељно.

“За следећу недељу се планира да осим РТС 3 и РТС Планета буде укључен и РТС 2. Тиме би подигли квалитет наставе за по један час. Од првог до седмог ђаци би имали по три часа, а осми разред четири дневно”, рекао је Шарчевић за РТС.

Он је нагласио да је РТС Планета оптерећен због великог интересовања ђака, родитеља те да ће се укључити и неки други портали.

Одлука да родитељи раде од куће

Данас ће бити донета одлука, рекао је министар, да један од родитеља деце до 12 година буде ослобођен и да може да ради од куће.

“Тиме ће школски систем имати озбиљне асистенте – родитеље. Завод за унапређење образовања и васпитања је направио је платформе са алатима које наставни могу да користе”, навео је министар.

Подсећа да Хрватска има боље ресурсе и да је увела наставу само за прва четири разреда основне школе. Србија је са мањим ресурсима увела наставу за комплетну основну школу и за средњу школу.

Наводи да се часови тренутно снимају за општеобразовне предмете, а укључивањем РТС 2 биће снимљени часови за све предмете.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Више часова од следеће недеље, један родитељ да ради од куће

  1. Jelena каже:

    Jedan roditelj da radi od kuce sta je sa roditeljima koji obavljaju druge poslove ja naprimer radim kao servirka u bolnici i samohrani roditelj deteta od 7 god sta snama

  2. Nina каже:

    Roditelj treba da RADI od kuće svoj posao i da istovremeno bude asistent jednom, dvoma ili koliko god dece da ima? Gospodo, da se niste malo zaigrali sa svim ovim? Nastavno osoblje radi kao na traci ne bi li ISTOG dana ubeležilo u e dnevnik da li su učenici i kako uradili domaći! Šta mislite, koliko se može izdržati ovim tempom posebno deca? Ja sam za to da se uči i radi u normalnom obimu, a ne da deca i roditelji, koji možda nemaju znanje da objasne svojoj deci budu u konstantnoj frustraciju hoće li stići. Ne zaboravimo da ima ljudi koji imaju JEDAN TV ili kompjuter, a više dece… deca onda moraju da vraćaju i da se uklapaju, jer, npr đak prvak ne može u realnom vremenu sve da stigne da zapiše i da uradi, pa na svo to premotavanje unazad, nakalemi se po 5 i više strana za domaći, koji treba da se nastavniku/učitelju pošalje npr do 17h… da bi oni imali “dokaz” za dnevnik. I dalje je očigledno važnija birokratija i popunjavanje obrazaca nego znanje…i ljudi…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама