Вртић неопходан трећини родитеља

29 априла, 2020

Око 30 одсто родитеља деце која су уписана у београдске вртиће изјаснило се да им је вртић неопходан од 11. маја, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је на састанку коме су присуствовали Милан Пашић, помоћник министра просвете и представници Градског завода за јавно здравље разговарао са директорима 17 предшколских установа и представницима синдиката о мерама под којима ће се вртићи отворити за децу родитеља који се морају вратити на радна места а немају коме да оставе децу.

„Број пријављене деце показује нам и високу свест родитеља да се против вируса короне можемо изборити само заједничким напорима да све ризике смањимо а да је ова мера нужна за оне који немају другог избора“ рекао је Гак.

Он је истакао да је тема састанка била начин организације рада вртића у новим околностима као и начини заштите како би и запослени и деца били безбедни што је апсолутни циљ.

„Живот мора да се полако враћа у нормалу, али уз максималну опрезност и даље праћење савета епидемиолога“, рекао је Гак након састанка у Градској управи.

Помоћник министра просвете Милан Пашић рекао је да је почетак рада дела вртића вид подршке родитељима, мера до које се дошло праћењем искуства других земаља и потреба родитеља у Србији.

Како је речено на састанку, родитељима ће бити потребна потврда послодавца да су неопходни на својим радним местима те да ће вртићи поштовати мере које је објавио Градски завод за јавно здравље.

„Већина мера су већ уобичајене мере које вртићи спроводе током респираторних инфекција које се иначе јављају код деце, а суштина новина је тријажа деце на улазу вртића, обавезна заштитна опрема коју родитељи морају имати при довођењу деце, и већи размак између деце током оброка и спавања“, рекао је Гак.

Он је поручио и да је у току завршна дезинфекција као и третмани дворишта вртића против крпеља, те да је поручена храна од добављача како би 11. маја вртићи почели са радом.

„За све нас су ове околности нове, ипак, уз добру организацију, одговорност и професионланост у раду не очекујем проблеме“, закључио је Гак.

Извор. Данас

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Вртић неопходан трећини родитеља"

  1. Jelena каже:

    Vrtić je NEOPHODAN većini roditelja. Ali ta većina zna sa nema pravo da se oglasi da im je potreban vrtić, jer spadaju u kategoriju da jedan roditelj ne radi ili je majka na tridničkom ili porodiljskom bolovanju. Ali vrtić je potreban i njima, tačnije njihovoj deci. Deca su najbitnija i nedostaje i vrtići drugari. Zaboraviće dete kako treba da se ponaša prema drugarima. Izolovani kao da su sami na svetu. Strašno

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама