Vučić: Sledi povećanje plata i penzija, veće nego ikad

1 maja, 2017

Tokom posete Rudarskom basenu „Kolubara” premijer Aleksandar Vučić najavio je da će povećanje plata i penzija biti značajnije nego do sada. Ulaganja u „Kolubaru” 250 miliona evra. Nema trajnog umanjenja za prevremene penzije

Povećanje plata i penzija biće značajnije nego do sada, u stvari najveće do sada, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić, i poručio da će iduće godine biti još veće.
“Iz našeg ugla veliko, iz ugla naroda nikad dovoljno, ali najveće do sada”, poručio je on tokom današnjeg obilaska Rudarskog basena „Kolubara”.
On je rekao da je u martu prosečna plata u Srbiji bila 391 evro, a da pre kraja godine treba da bude 430 do 440 evra.
Odgovarajući na pitanje novinara o suficitu u budžetu i mogućnostima za povećanje plata i penzija u vezi s tim, premijer je rekao da će to biti više nego do sada.
Za to postoje brojni razlozi, pre svega to sto smo štedeli, zaradili, sto su ljudi bili strpljivi i trpeljiv.
NEMA TRAJNOG UMANJENJA PENZIJA
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti trajnog umanjenja penzija za one koji nemaju beneficirani radni staž, a u penziju odu pre 65. godine. On je kazao da će ta umanjenja penzija biti samo do 65 godine života, a razliku će pokriti vlada. “To će nas koštati 220 miliona”, rekao je Vučić.i, a brojke o suficitu to nedvosmisleno potvrđuju.
Ti su podaci bolji nego oni koje je prethodni put saopštio, a taj je novac ušteđen i narod će, poručio je, od toga polako početi da ima koristi.
Naravno, primetio je, dobijaće samo ono što je zaradio, jer ništa ne može da padne s neba.
 
Izvor:Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama