Вучић: Следи повећање плата и пензија, веће него икад

1 маја, 2017

Током посете Рударском басену „Kолубара” премијер Александар Вучић најавио је да ће повећање плата и пензија бити значајније него до сада. Улагања у „Kолубару” 250 милиона евра. Нема трајног умањења за превремене пензије

Повећање плата и пензија биће значајније него до сада, у ствари највеће до сада, најавио је данас премијер Александар Вучић, и поручио да ће идуће године бити још веће.
“Из нашег угла велико, из угла народа никад довољно, али највеће до сада”, поручио је он током данашњег обиласка Рударског басена „Kолубара”.
Он је рекао да је у марту просечна плата у Србији била 391 евро, а да пре краја године треба да буде 430 до 440 евра.
Одговарајући на питање новинара о суфициту у буџету и могућностима за повећање плата и пензија у вези с тим, премијер је рекао да ће то бити више него до сада.
За то постоје бројни разлози, пре свега то сто смо штедели, зарадили, сто су људи били стрпљиви и трпељив.
НЕМА ТРАЈНОГ УМАЊЕЊА ПЕНЗИЈА
Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да неће бити трајног умањења пензија за оне који немају бенефицирани радни стаж, а у пензију оду пре 65. године. Он је казао да ће та умањења пензија бити само до 65 године живота, а разлику ће покрити влада. “То ће нас коштати 220 милиона”, рекао је Вучић.и, а бројке о суфициту то недвосмислено потврђују.
Ти су подаци бољи него они које је претходни пут саопштио, а тај је новац уштеђен и народ ће, поручио је, од тога полако почети да има користи.
Наравно, приметио је, добијаће само оно што је зарадио, јер ништа не може да падне с неба.
 
Извор:Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама