За маме које желе да буду ПРИМЕР својој деци – Berlitz курс за маму и дете са попустом већим од 30%!

Зашто је важно да стално учимо и усавршавамо се? На које начине онлајн настава страног језика мења наше животе и каријере? Да ли је савременим мајкама учење луксуз или обавеза коју себи дугујемо?

Учење страног језика – ултрамаратон за наш мозак

Многи пореде учење страног језика са маратоном за ум. И док беспоговорно подржавамо нашу децу да уче у школи или онлајн енглески или неки други језик, неретко кажемо како ми сами за то немамо времена/новца/воље. Поред свих обавеза које жена у савременом друштву има, чини се да заиста не постоји у дневном или чак недељном распореду време које може посветити учењу.

Међутим, истовремено је јасно да је за напредак у каријери и те како значајно усредсредити се на стицање нових знања. Једна од погодности које нам је донела модерна технологија је свакако учење на даљину, односно онлајн настава страних језика.

За већину посебан проблем представља избор школе, односно програма учења. У интернет „мору“ курсева страних језика као један од ефикаснијих и истински успешних концепата истиче се Berlitz метод. Са посебним фокусом на конверзацију, са циљно оријентисаним лекцијама и константним подстицајем на вежбу и примену наученог, Berlitz метода је више од курса језика. Добијате прилику да учите, мотивацију за раст, али и праћење напретка и проверу нивоа знања.

У Berlitz школи постоји неколико програма за учење, како за децу тако и за одрасле, као и посебни бизнис „пакети“ намењени фирмама које су оријентисане на континуирану едукацију запослених. Савладајте лекцију по лекцију, из удобности свог дома или канцеларије, онда кад вама одговара. Поред индивидуалних и групних часова, постоји могућност похађања Berlitz flex курса, где сами бирате време, место и темпо учења.

За многе маме је вишеструко корисно када похађају часове језика у самој школи, јер управо одлазак на час постаје оно време резервисано само за њих, за лични раст или како се данас популарно каже – време за себе. Термин часа постаје онај разлог више да се спреме, изађу из улоге маме/домаћице/пословне жене и једноставно ураде нешто лепо и добро и само за своје задовољство.

Али, како приуштити СВЕ?

Поред свих трошкова, дечјих тренинга и курсева, не остаје много простора да се уложи у мамино образовање. Управо је то препознао и Berlitz и мамама изашао у сусрет са понудом која неће много оптеретити кућни буџет. Наиме, ако упишете и себе и дете, остварићете попуст већи од 30%! За додатне информације можете позвати Berlitz на неки од бројева телефона ОВДЕ.

Поред енглеског, који је већ деценијама незванично главни језик у пословном свету, можете похађати часове немачког, шпанског, француског, руског, италијанског или кинеског језика

Зашто је важно учити ЦЕЛОГ живота?

У континурином учењу крије се кључ успеха. И то не само на пословном плану. Због уверења да се наше образовање завршава стицањем дипломе и запослењем, многи људи упадну у замку не само осредњости, већ првенствено незадовољства сопственим животом. Наравно, у модерном друштву пуном прилика и могућности и више је него јасно да од учења које не престаје можемо имати само користи. 

Неки од бенефита учења страног језика у одраслом добу су:

Учење језика буди задовољство открића

Учење другог језика буди у нама радост учења. Развијамо позитиван став и енергију, а наше задовољство због нових сазнања расте и помаже нам да будемо отворенији за нова знања и искуства. 

Искуства путовања су боља

Када говоримо страни језик то даје потпуно нову димензију нашим пустоловинама у иностранству. Лакше можемо склопити нова познанства, те дубље разумети културу и обичаје неког народа. Путовање постаје много лакше и испуњеније ако неко говори језиком земље у којој се налази.

Развој когнитивних вештина

И наш мозак има великих користи од учења страних језика. Наиме, научна истраживања су показала да говорење више од једног језика повећава број неуронских путева у мозгу, а могућност пребацивања између језика побољшава способност обављања више задатака и развија вештине решавања проблема. 

Наш ум постаје аналитичнији. Полиглоте су рационалније, логичније и имају боље вештине доношења одлука од особа које не говоре ниједан страни језик. Постоје извесне теорије према којима размишљање на другом језику ствара когнитивну дистанцу. Резултат? Промишљеније доношење одлука!  

Побољшан фокус и концентрација

Учење језика побољшава фокус, а истраживање тестова пажње показује да они који говоре два језика имају побољшану концентрацију и способнији су да игноришу ометања.

Самопоуздање и самопоштовање

Учење новог језика доноси јединствен осећај постигнућа, а лакоћа и уживање у искуству могу помоћи да се повећа самопоштовање. Мамама које се боре на свим фронтовима и желе подједнако да буду узор својој деци и напредују професионално – ово је и више него потребно!