За наставнике географије – вебинар Креативног центра

10 марта, 2021

Издавачка кућа Креативни центар позива све наставнике географије да се пријаве на вебинар на којем ће бити представљени НОВИ УЏБЕНИЦИ ИЗ ГЕОГРАФИЈЕ ЗА 7. и 8. РАЗРЕД, урађени по новом програму наставе и учења за школску 2021/2022. годину, а биће у прилици и да чују искуства наставника у раду са штампаним и дигиталним уџбеницима Креативног центра у претходној школској години.

Вебинар ће бити одржан 11. марта у 19 часова.

На вебинару ће говорити:

  • Драган Милошевић и Мирослав Маркићевић, аутори уџбеника и наставници географије (о штампаним и дигиталним уџбеницима Географија 7 и Географија 8, као и о искуствима наставника и ученика);
  • Др Ивана Степановић Илић, психолог и управница Института за психологију (о принципима конструкције штампаних и дигиталних уџбеника Креативног центра заснованих на научним основама);
  • Невена Ловринчевић, психолог (о изазовима наставе на даљину).

Уколико желите да учествујете на вебинару, можете се пријавити ОВДЕ

Географија 7. Уџбеник за седми разред основне школе
Написали Мирослав Маркићевић, Драган Милошевић

Уџбеник има осам тематских целина у оквиру којих су обрађени садржаји који воде остварењу исхода предвиђених новим програмом наставе и учења. Свака наставна јединица праћена је питањима и задацима којима се проверава усвојеност обрађених садржаја. На крају сваке тематске целине налази се прегледни сажетак обрађеног градива у виду основних теза и шематски приказ појмова обрађених у оквиру наставне теме. На крају књиге дат је регистар мање познатих појмова обрађених у уџбенику. Квалитетне фотографије и карте, шематски прикази и географске занимљивости функционално допуњавају основни текст.

Прелистајте уџбеник овде

Географија 8. Уџбеник за осми разред основне школе
Написали Мирослав Маркићевић и Драган Милошевић

Уџбеник има шест тематских целина у оквиру којих су обрађени садржаји који воде остварењу исхода предвиђених новим програмом наставе и учења. Свака наставна јединица праћена је питањима и задацима којима се проверава усвојеност обрађених садржаја. На крају сваке тематске целине налази се прегледни сажетак обрађеног градива у виду основних теза и шематски приказ појмова обрађених у оквиру наставне теме. На крају књиге дат је регистар мање познатих појмова обрађених у уџбенику. Квалитетне фотографије и карте, шематски прикази и географске занимљивости функционално допуњавају основни текст.

Прелистајте уџбеник овде

Видео:

Прелистајте ШКОЛСКИ КАТАЛОГ УЏБЕНИКА ЗА ГЕОГРАФИЈУ за седми и осми разред основне школе у издању Креативног центра.

Сви уџбенички комплети и уџбеници Креативног центра за осми разред основне школе усклађени су с новим планом наставе и учења за школску 2021/2022. годину и оријентисани су на исходе. Уџбенички комплети за све предмете биће припремљени и у дигиталном формату, с мултимедијалним материјалом, интерактивним задацима и проверама знања. На сајту www.kreativnicentar.rs наставници се могу регистровати у делу За наставнике и преузети припреме, планове и презентације које прате уџбенике и уз које се могу припремити за час.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама