Za nastavnike geografije – vebinar Kreativnog centra

10 marta, 2021

Izdavačka kuća Kreativni centar poziva sve nastavnike geografije da se prijave na vebinar na kojem će biti predstavljeni NOVI UDŽBENICI IZ GEOGRAFIJE ZA 7. i 8. RAZRED, urađeni po novom programu nastave i učenja za školsku 2021/2022. godinu, a biće u prilici i da čuju iskustva nastavnika u radu sa štampanim i digitalnim udžbenicima Kreativnog centra u prethodnoj školskoj godini.

Vebinar će biti održan 11. marta u 19 časova.

Na vebinaru će govoriti:

  • Dragan Milošević i Miroslav Markićević, autori udžbenika i nastavnici geografije (o štampanim i digitalnim udžbenicima Geografija 7 i Geografija 8, kao i o iskustvima nastavnika i učenika);
  • Dr Ivana Stepanović Ilić, psiholog i upravnica Instituta za psihologiju (o principima konstrukcije štampanih i digitalnih udžbenika Kreativnog centra zasnovanih na naučnim osnovama);
  • Nevena Lovrinčević, psiholog (o izazovima nastave na daljinu).

Ukoliko želite da učestvujete na vebinaru, možete se prijaviti OVDE

Geografija 7. Udžbenik za sedmi razred osnovne škole
Napisali Miroslav Markićević, Dragan Milošević

Udžbenik ima osam tematskih celina u okviru kojih su obrađeni sadržaji koji vode ostvarenju ishoda predviđenih novim programom nastave i učenja. Svaka nastavna jedinica praćena je pitanjima i zadacima kojima se proverava usvojenost obrađenih sadržaja. Na kraju svake tematske celine nalazi se pregledni sažetak obrađenog gradiva u vidu osnovnih teza i šematski prikaz pojmova obrađenih u okviru nastavne teme. Na kraju knjige dat je registar manje poznatih pojmova obrađenih u udžbeniku. Kvalitetne fotografije i karte, šematski prikazi i geografske zanimljivosti funkcionalno dopunjavaju osnovni tekst.

Prelistajte udžbenik ovde

Geografija 8. Udžbenik za osmi razred osnovne škole
Napisali Miroslav Markićević i Dragan Milošević

Udžbenik ima šest tematskih celina u okviru kojih su obrađeni sadržaji koji vode ostvarenju ishoda predviđenih novim programom nastave i učenja. Svaka nastavna jedinica praćena je pitanjima i zadacima kojima se proverava usvojenost obrađenih sadržaja. Na kraju svake tematske celine nalazi se pregledni sažetak obrađenog gradiva u vidu osnovnih teza i šematski prikaz pojmova obrađenih u okviru nastavne teme. Na kraju knjige dat je registar manje poznatih pojmova obrađenih u udžbeniku. Kvalitetne fotografije i karte, šematski prikazi i geografske zanimljivosti funkcionalno dopunjavaju osnovni tekst.

Prelistajte udžbenik ovde

Video:

Prelistajte ŠKOLSKI KATALOG UDŽBENIKA ZA GEOGRAFIJU za sedmi i osmi razred osnovne škole u izdanju Kreativnog centra.

Svi udžbenički kompleti i udžbenici Kreativnog centra za osmi razred osnovne škole usklađeni su s novim planom nastave i učenja za školsku 2021/2022. godinu i orijentisani su na ishode. Udžbenički kompleti za sve predmete biće pripremljeni i u digitalnom formatu, s multimedijalnim materijalom, interaktivnim zadacima i proverama znanja. Na sajtu www.kreativnicentar.rs nastavnici se mogu registrovati u delu Za nastavnike i preuzeti pripreme, planove i prezentacije koje prate udžbenike i uz koje se mogu pripremiti za čas.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama