За свако рођено дете 5.000 евра!?

26 јула, 2021

Вучић: Мoj предлог је да се једнократна давања за свако рођено дете повећају до 5.000 евра по детету, као и да се задрже и побољшају и остала права.

Донећемо такве мере које ће финансијски подстаћи стимулацију рађања, као и повећање старосне границе за вантелесну оплодњу на 42 године и више.

Ово је најавио председник Србије Александар Вучић и навео да ће држава учинити све што је могуће како би стимулисала људе да имају више деце.

Вучић је казао да је од ресорног министра Ратка Дмитровића добио предлоге за измене закона којима ће се помоћи трудницама и породиљама, а предвидети и већи износи за децу.

– Новцем не може све да се учини за наталитет, али у мањим срединама то ће много значити – оценио је председник.

– Стопа наталитета обрнуто је пропорционална животном стандарду, али без деце нема будућности.

Извор: Новости

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


4 коментара на "За свако рођено дете 5.000 евра!?

 1. Daniel каже:

  Lepa priča, ako i to budu roditelji dobivali za rođenje deteta, jel se pitaju roditelji šta posle kako posle sa minimalcima i platama da si dužan na sve strane, lako je obećavali i podstaći ali ni ovaj precednik i vlada ne shvaćaju suštinu odlaska mladih i odluka ne rađati u Srbiji.

 2. Iskusna каже:

  Vučić predlaže, a odlučivaće posle izbora. A mi naivni…

 3. Savo каже:

  Za početak da veliki “ekonomski tigar” digne dečiji dodatak sa 3000,00dinara po detetu. Na prosečni platu od 64.000,00 dinara to je stvarno veliki izdatak za državu…
  Kada će isplatiti rezerviste i ratne vojne invalide?
  Sve je ovo navlakuša i jeftini poeni za Vučićevo “stado”

 4. Xxx каже:

  Da se nesto promeni meni plata 5000 2 godine nije dovoljno ni za pelene sad bi da menja. Il za svu decu isto il za nijedno. Sva su deca ista nista manje vredna. Neko za prvo dete 30.000 neko 100.000 a sad 5.000e gde je tu pravda

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама