Za vaspitače – Predškolski dan na sajmu knjiga

21 oktobra, 2016

Izdavačka kuća Kreativni centar učestvovaće na predstojećem 61. međunarodnom sajmu knjiga, koji će se održati od 23. do 30. oktobra 2016. godine.
korak-po-korak-5_koriceŠtand Kreativnog centra na kojem će biti izloženi svi udžbenici, radni listovi i priručnici za vaspitače i nastavnike nalaziće se u Hali 2 (gornji nivo).
Ove godine Kreativni centar je pripremio poseban program za vaspitače i sve zaposlene u predškolskim ustanovama – na štandu u Hali 2, u sredu, 26. oktobra, biće organizovan Predškolski dan.
Program:
14:00 Story Starter Visualizer, softver u pravljenju LEGO®priče
15:00 Gostovanje PU Čačak, LEGO® Education proizvodi u predškolskoj ustanovi
17.00–19.00 Promocija novih priručnika za vaspitače i razgovor sa autorima: Slavicom Čarapić (Korak po korak 5), Vericom Ječmenić (Ja mogu – korak napred. Muzičke aktivnosti i vizuelni simboli u funkciji podsticanja razvoja dece) i Ružicom Popović (Deca uče u prirodi).
Tokom promocije svi ovi priručnici moći će da se kupe po specijalnom popustu od 25%.
Korak po korak 5
Autori: Slavica Čarapić, Mara Šain
Nova knjiga Korak po korak 5 iz poznate serije priručnika odnosi se na Pripremni predškolski program (PPP). Savremena teorijska shvatanja o tome da dete treba da bude u središtu vaspitno-obrazovnog procesa svoj najviši izraz imaju u središnjem delu knjige – u bogatoj ponudi aktivnosti koje su:
– primerene uzrastu i razvojnim mogućnostima dece;
– veoma bogate i raznovrsne;
– igrovnog karaktera;
– smislene i uvek dovode do vidljivog rezultata;
– organizovane tako da omogućavaju svakom detetu da u aktivnostima učestvuje onoliko koliko želi i na nivou koji je za njega karakterističan.
Ovakav sistem aktivnosti pravi je instrument u rukama odraslog koji se bavi decom i praktično je upotrebljiv.
Program dešavanja Kreativnog centra (druženje pisaca i ilustratora sa čitaocima, promocije knjiga, radionice, tribine) možete pogledati ovde – https://issuu.com/kreativnicentar/docs/program_final?e=1430587/39831435, a nov katalog knjiga http://issuu.com/kreativnicentar/docs/katalog_-_beogradski_sajam_2016?e=1430587/39755354

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama