Za vikend se zatvara sve osim prodavnica, pumpi i – škola u kojima su takmičenja?

6 marta, 2021

Dugo najavljivane mere Kriznog štaba kojima su se mnogi protivili ipak su stupile na snagu. Zbog, kako se govori “katastrofalno loše situacije” biće zatvoreno sve osim apoteka, prodavnica i pumpi i to od subote u 12, do ponedeljka u 6 sati ujutru. Takođe, srednje škole će naredne nedelje nastavu održavati isključivo onlajn.

Ipak, kako stoji na sajtu Društva za srpski jezik, takmičenja planirana za ovaj vikend će se ipak – održati i to u nedelju 7. marta.

“Kontaktirali smo Školsku upravu Beograda, kao i kolege iz Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja povodom novih mera borbe protiv epidemije. Rečeno nam je da se takmičenja održavaju po planu, osim ako ne dobijemo drugačije uputstvo. Takvo uputstvo još nismo dobili.” – stoji u saopštenju Društva za srpski jezik.

Govoreći o situaciji u školama, dr Kon je rekao da je nadzorni sistem u školama solidan, ali da iskustva iz inostranstva pokazuju da se kovid-19 prenosi sada i među mlađima, i u ovoj novoj varijanti britanskog soja, kao i južnoafričkog i juznzoameričkog.

“Za sada mi već imamo britanski soj. Vrlo je verovatno da on upravo dominira u školama”, kaže Kon.

Prelazak na onlajn nastavu iduće sedmice, kaže Kon, praktično će značiti povezane dve nedelje onlajn nastave, budući da se ona kombinuje sa odlaskom učenika u školu na nedeljnom nivou.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama