За викенд се затвара све осим продавница, пумпи и – школа у којима су такмичења?

6 марта, 2021

Дуго најављиване мере Кризног штаба којима су се многи противили ипак су ступиле на снагу. Због, како се говори “катастрофално лоше ситуације” биће затворено све осим апотека, продавница и пумпи и то од суботе у 12, до понедељка у 6 сати ујутру. Такође, средње школе ће наредне недеље наставу одржавати искључиво онлајн.

Ипак, како стоји на сајту Друштва за српски језик, такмичења планирана за овај викенд ће се ипак – одржати и то у недељу 7. марта.

“Контактирали смо Школску управу Београда, као и колеге из Министарства просвете, науке и технолошког развоја поводом нових мера борбе против епидемије. Речено нам је да се такмичења одржавају по плану, осим ако не добијемо другачије упутство. Такво упутство још нисмо добили.” – стоји у саопштењу Друштва за српски језик.

Говорећи о ситуацији у школама, др Кон је рекао да је надзорни систем у школама солидан, али да искуства из иностранства показују да се ковид-19 преноси сада и међу млађима, и у овој новој варијанти британског соја, као и јужноафричког и јузнзоамеричког.

“За сада ми већ имамо британски сој. Врло је вероватно да он управо доминира у школама”, каже Кон.

Прелазак на онлајн наставу идуће седмице, каже Кон, практично ће значити повезане две недеље онлајн наставе, будући да се она комбинује са одласком ученика у школу на недељном нивоу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама