Заједнички допис репрезентативних синдиката запослених у предшколским установама

16 јула, 2020

Поштовани,
Имајући у виду да је Кризни штаб донео нове мере за спречавање ширења Корона вируса, међу којима се налазе и забрана окупљања више од 10 особа у затвореном и на отвореном простору, као и ношење маски за децу, подсећамо Вас следеће:
Предшколске установе су колективи са већим бројем особа од било ког тржног центра или кафића, а упорно нас игноришу у мерама које доносе кризни штабови на свим нивоима (не помињемо се ни у каквом контексту).
Треба имати у виду и да је број запослених у предшколским установама смањен јер све више обољевају од вируса или су у изолацији/самоизолацији, а број деце остаје исти ( а негде се и повећава). Такође родитељи не доносе потврде да су обоје запослени, немамо начина да испратимо изречене мере изолације (осим ако нам сами родитељи не пријаве)… Наглашавамо да поједине предшколске установе ни до данас нису добиле одговарајућа средства заштите (нарочито маске у довољним количинама) те је потребно да поново одредите ко је надлежан за набавку и дистрибуцију ових средстава предшколским установама (претходни договор који смо имали није испоштован).
Такође је неопходно, да у што краћем року доставите упутство предшколским установама у коме би нам било објашњено на који начин да у пракси испоштујемо све мере Кризног штаба (обавезна дистанца, не више од 10 особа у затвореном простору, ношење маски како запосених тако и деце…).

У Београду, 16.07.2020.г
ГСПРС НЕЗАВИСНОСТ
проф. др Томислав Живановић, председник, с.р.
Самостални синдикат предшколског
васпитања и образовања Србије
Босиљка Јовановић, председница, с.р.
Синдикат образовања Србије
мр Валентина Илић, председница, с.р.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Заједнички допис репрезентативних синдиката запослених у предшколским установама"

  1. Ana каже:

    Za pocetak neka prestanu da spajaju grupe,kao na Vozdovcu,da bi mogli da koriste godisnji odmor…iako 3 meseca nisu radili,redovno se koriste godisnji odmori a decu spajaju…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама