Запошљавања у инспекцијама и здравству, просвету чека реорганизација

19 децембра, 2016

Министарка државне управе и локалне самоуправе Србије Ана Брнабић изјавила је да ће иако држава наставља са рационализацијом, бити новог запошљавања у Пореској управи, инспекцијама и здравству, а да просвету чека реорганизација.
ana-brnabic“Прво морамо да појачамо Пореску управу и инспекције у којима је просек година запослених 56. Они су сада испод одлуке о максималном броју радних места, а уколико желимо борбу против сиве економије, онда нам је то приоритет”, рекла је Брнабић за Вечерње новости.
“У просвети се ради на новој мрежи школа, која ће донети велике промене у овој области”, рекла је Брнабић и додала да ће бити посла и у здравству, али само за медицинско особље.
Према њеним речима, наставља се започета реформа јавне управе, кроз реорганизацију послова и ефикасније управљање, а фокус је на већој ефикасности рада јавних службеника и квалитетној услузи.
Брнабић је истакла и да ће у 2017. години највише новца из тог министарства отићи на отпемнине, новчане накнаде у процесу рационализације и реформу инспекција.
Извор: Н1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Запошљавања у инспекцијама и здравству, просвету чека реорганизација

 1. Златко каже:

  СУШТИНА ПРОБЛЕМА!!!
  “U obrazovanju, baš kao i u celom društvu, reformu treba otpočeti institucionalnim zaustavljanjem narastajućeg bezakonja i korumpiranosti u obrazovanju. Na žalost srpskog obrazovanja, navedenom svesrdno pomažu upravo oni koji bi isto trebalo da sprečavaju, odnosno inspekcijske i nadzorne službe u obrazovanju.”
  Prof. dr Miroslav Kuka

  1. Тина каже:

   Просвету оптерећују различити Заводи,Регионални центри,саветници, секретари,брдо служби,запослени са 10% норме,уситњене норме,нови предмети,ваздан спортови.Маса људи ради у Другој шанси са 20%,то је одскочна даска за увођење у рад у школама људи од стране школских управа (за ”свој”кадар:родбински,партијски,новчани или треће- конкретно ШУ Ниш)

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама