Заражавање деце тек следи, тврди педијатар др Константинидис

21 јануара, 2022

Доктор Георгиос Константинидис, председник Удружења педијатара Србије коментарисао јуче у емисији “Четвртком у 9” на РТС, одлуку Тима за школе да од 24. јануара млађи разреди буду на непосредној настави, а да старији основци и средњошколци наставу похађају по комбинованом моделу. По његовим речима, налазимо се тек у почетку треће недеље и да му се чини да нам заражавање деце тек следи.

Izvor: RTS / Print scr.

“Не бих волео да сам у праву и не бих био срећан да сам у праву, али чини ми се да нам заражавање деце тек следи. Колико год да би оно могло да се деси у неком тренутку готово извесно, мислим да смо у обавези да ми не стварамо добре предуслове да имамо овај шиљак у школском узрасту”, наводи гост емисије “Четвртком у 9”.

Истиче да овај талас са омикроном у западним, северним земљама и Сједињеним Америчким Државама траје више од пет недеља, али да не јењава.

“И тамо се воде велике дискусије, да ли треба деца да иду у школе или не. Чак и они који су кренули у школу поново разматрају и сада су ближи томе да можда то није била добра одлука”, наводи Константинидис.

Иако је препорука Удружења педијатара и став медицинског дела Кризног штаба да распуст треба продужити или прећи на онлајн наставу, ипак је донета одлука да се ђаци врате у клупе – најмлађи потпуно, а остали комбиновано.

Извор: Мондо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Заражавање деце тек следи, тврди педијатар др Константинидис"

  1. Nikola каже:

    Radićemo nedelju dana a onda će doći do eksplozije zaražavanja. A u drugoj nedelji će reći da su škole sigurne a da su se deca zarazila van škole naravno ne saopstavajući i dalje tačne brojove kao i prethodne 2 godine.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама