Zaražavanje dece tek sledi, tvrdi pedijatar dr Konstantinidis

21 januara, 2022

Doktor Georgios Konstantinidis, predsednik Udruženja pedijatara Srbije komentarisao juče u emisiji “Četvrtkom u 9” na RTS, odluku Tima za škole da od 24. januara mlađi razredi budu na neposrednoj nastavi, a da stariji osnovci i srednjoškolci nastavu pohađaju po kombinovanom modelu. Po njegovim rečima, nalazimo se tek u početku treće nedelje i da mu se čini da nam zaražavanje dece tek sledi.

Izvor: RTS / Print scr.

“Ne bih voleo da sam u pravu i ne bih bio srećan da sam u pravu, ali čini mi se da nam zaražavanje dece tek sledi. Koliko god da bi ono moglo da se desi u nekom trenutku gotovo izvesno, mislim da smo u obavezi da mi ne stvaramo dobre preduslove da imamo ovaj šiljak u školskom uzrastu”, navodi gost emisije “Četvrtkom u 9”.

Ističe da ovaj talas sa omikronom u zapadnim, severnim zemljama i Sjedinjenim Američkim Državama traje više od pet nedelja, ali da ne jenjava.

“I tamo se vode velike diskusije, da li treba deca da idu u škole ili ne. Čak i oni koji su krenuli u školu ponovo razmatraju i sada su bliži tome da možda to nije bila dobra odluka”, navodi Konstantinidis.

Iako je preporuka Udruženja pedijatara i stav medicinskog dela Kriznog štaba da raspust treba produžiti ili preći na onlajn nastavu, ipak je doneta odluka da se đaci vrate u klupe – najmlađi potpuno, a ostali kombinovano.

Izvor: Mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Zaražavanje dece tek sledi, tvrdi pedijatar dr Konstantinidis"

  1. Nikola kaže:

    Radićemo nedelju dana a onda će doći do eksplozije zaražavanja. A u drugoj nedelji će reći da su škole sigurne a da su se deca zarazila van škole naravno ne saopstavajući i dalje tačne brojove kao i prethodne 2 godine.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama