Zašto ne treba da budete savršen roditelj – besplatan vebinar za roditelje sa Nevenom Lovrinčević

24 maja, 2021

“Kreativni centar” organizuje u četvrtak, 27. maja 2021, u 19 h besplatan vebinar na kome će biti predstavljen priručnik „Zašto ne treba da budete savršen roditelj“.

Na vebinaru će govoriti Nevena Lovrinčević, psiholog i autorka priručnika, i Jelena Dragojlović, PR menadžer „Kreativnog centra“.

Ukoliko želite da učestvujete, možete se prijaviti OVDE do 25. maja, a na dan održavanja vebinara dobićete link za pristup.

U najnovijoj knjizi „Zašto ne treba da budete savršen roditelj“ govori se o izazovima savremenog roditeljstva. U nekoliko poglavlja („Moje dete je izuzetno“, „Učiteljica je nepravedna“, „Stvarno nemam vremena“, „Ne želim da sputavam detetovu ličnost“, „Sve je pod kontrolom“ i dr.) autorka Nevena Lovrinčević govori o najčešćim dilemama roditelja koji danas vaspitavaju decu – kako pronaći pravu meru između sputavanja i slobode, koje su posledice insistiranja na uspehu po svaku cenu, na koji se način uhvatiti ukoštac sa ulogom društvenih mreža u životu dece i mnogim drugim.

Naravno, nisu savremeni roditelji prvi koji se suočavaju s dilemama. Svaka generacija ima svoje izazove. Kakvi god da su izazovi roditeljstva u vremenu u kojem vaspitavamo decu, autorka smatra da će svakom roditelju od pomoći biti fleksibilnost, preispitivanje i odustajanje od ideje da se u roditeljstvu mora dostići savršenstvo. 

„Šta god da uradite, ma kako se trudili i osmišljavali pristup, koliko god bili posvećeni, veoma je moguće da ćete u nekom trenutku doživeti šok i razočaranje i zapitati se: Kakav sam ja to roditelj kad mi se ovo dešava? A to pitanje znači samo jedno – dobro došli u svet roditelj-stva! Čestitamo! Vi ste upravo u situaciji u kojoj se svi roditelji nađu – da nekad nemaju pojma ni šta rade, ni šta treba da rade, ni kako su se našli tu gde su. Jednostavno: ništa im nije jasno!“, ističe autorka u uvodu priručnika. Prema njenim rečima, ova knjiga nije za one koji žele da postanu savršeni roditelji – jer roditelj koji ne pravi greške ne postoji – već za one koji žele da neka svoja uverenja i ponašanje preispitaju kako bi za izazove roditeljstva pronašli prava rešenja i svoj odnos s detetom učinili funkcionalnijim.

Download (PDF, 575KB)

 „Odustanite na vreme od savršenstva. Nemojte da vam u jurenju nečega što je nedostižno promaknu stvari koje su zaista važne: da pratite svoje dete, da ga podržavate, podstičete, da neki put i podviknete, da se mazite s detetom i uživate u jednoj od najlepših uloga svog života“, poručuje autorka Nevena Lovrinčević.

Foto: Miloš Lužanin

Nevena Lovrinčević diplomirala je na Odseku za kliničku psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Tokom dvadeset godina kliničke prakse radila je s decom i mladima, baveći se prvenstveno psihodijagnostikom, poremećajima spavanja i prevencijom emocionalnih poremećaja i poremećaja ponašanja. Voditeljka je kurseva za roditelje Škola roditeljstva i Kako s tinejdžerom, koji se organizuju u saradnji s „Kreativnim centrom“. Autorka je nekoliko korisnih priručnika namenjenih roditeljima i vaspitačima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Zašto ne treba da budete savršen roditelj – besplatan vebinar za roditelje sa Nevenom Lovrinčević"

  1. Sanja kaže:

    Zelim da se prijavim na vebinar?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama