Зашто деца не треба да пију Кока-Колу, ни само понекад (ВИДЕО)

6 априла, 2017

Данас, појединци који константно упозоравају на штетност овог пића тврде да кокаин у Kока Kоли више није потребан јер сви остали састојци који се у њој налазе имају готово исти учинак. На DailyHealtlPost сајту објављено је шта то тачно KокаKола ради нашем организму у одређеним временским периодима.

У првих 10 минута, 10 кашичица шећера колико се налази у препорученој дневној дози овог напитка напада ваш организам. Претерани унос шећера вас не тера на повраћање због фосфорне киселине која ублажава слатки укус.

Након 20 минута се дешава експлозија инсулина, а јетра одговара на начин да претвори што више шећера може у масти.

Након 40 минута организам је потпуно апсорбовао кофеин, зенице се шире, крвни притисак расте док јетра одбацује одређени део шећера у крвоток. Рецептори у мозгу који утичу на поспаност су блокирани што изазива будност.

Након 45 минута тело повећава продукцију допамина, стимулишући центар задовољства у вашем мозгу. На исти овај начин делује и хероин, али у много интезивнијем облику.

Пре четири године произвођачи KокаKоле су променили формулу и смањили ниво састојка који је здравствени сектор Kалифорније прогласио канцерогеним, а реч је о састојку који се зове 4-метилмидазо (4-МИ), а задужен је за боју овог популарног напитка.

Интересантно је да је исту супстанцу из употребе избацио и највећи Kока Kолин конкурент,Пепси, али само за подручје САД-а.

Да бисте децу одвратили од испијања Kока Kоле, заједно направите експеримент који је приказан у видеу:

Извор: lifepressmagazin.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама