Завршен конкурс за упис деце у вртиће у Београду, прелиминарне листе 5. јуна

15 маја, 2023

Овогодишњи Конкурс за упис деце у државне предшколске установе у Београду је завршен. Пристигло је 20.000 пријава, а списак примљене деце у вртиће биће објављен 24. јуна.

“Тачан број пријављених имаћемо након обраде података јер су неки родитељи конкурисали за више вртића, а неки директно у предшколским установама. Ове године је више од 14.000 слободних места на располагању. У односу на прошлу годину капацитети су повећани за додатних 700 места, а предшколске установе које имају просторних и кадровских могућности могу тражити додатно спуштање црте”, рекла је за Танјуг Олгица Субашић, испред Сектора за превентивну заштиту у предшколским установама Секретеријата за образовање и дечју заштиту.

Према њеним речима, највеће интересовање влада за вртиће у Земуну, Новом Београду, Чукарици, Вождовцу, Звездари, Палилули и Раковици.

“Прелиминарне листе биће објављене 5. јуна, а рок за подношење жалби је 14. јун. Спискови са именима примљене деце биће објављени 24. јуна. Родитељи, чији малишани нису уписани, могу узети одбијеницу са којом конкуришу за упис у приватни вртић, уз субвеницју града”, рекла је Субашић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама