Završen konkurs za upis dece u vrtiće u Beogradu, preliminarne liste 5. juna

15 maja, 2023

Ovogodišnji Konkurs za upis dece u državne predškolske ustanove u Beogradu je završen. Pristiglo je 20.000 prijava, a spisak primljene dece u vrtiće biće objavljen 24. juna.

“Tačan broj prijavljenih imaćemo nakon obrade podataka jer su neki roditelji konkurisali za više vrtića, a neki direktno u predškolskim ustanovama. Ove godine je više od 14.000 slobodnih mesta na raspolaganju. U odnosu na prošlu godinu kapaciteti su povećani za dodatnih 700 mesta, a predškolske ustanove koje imaju prostornih i kadrovskih mogućnosti mogu tražiti dodatno spuštanje crte”, rekla je za Tanjug Olgica Subašić, ispred Sektora za preventivnu zaštitu u predškolskim ustanovama Sekreterijata za obrazovanje i dečju zaštitu.

Prema njenim rečima, najveće interesovanje vlada za vrtiće u Zemunu, Novom Beogradu, Čukarici, Voždovcu, Zvezdari, Paliluli i Rakovici.

“Preliminarne liste biće objavljene 5. juna, a rok za podnošenje žalbi je 14. jun. Spiskovi sa imenima primljene dece biće objavljeni 24. juna. Roditelji, čiji mališani nisu upisani, mogu uzeti odbijenicu sa kojom konkurišu za upis u privatni vrtić, uz subvenicju grada”, rekla je Subašić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama