Završen prvi sastanak novog ministra prosvete i sindikata

4 novembra, 2020

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić održao je prvi sastanak sa predsednicima četiri reprezentativna sindikata u prosveti, nakon kog je zaključio da oni nisu suprotstavljene strane već partneri.

„Želim da otvorim zdravu komunikaciju, da se razumemo, sporazumemo, da otvorimo dijalog i da zastupamo interese zaposlenih u prosveti i podignemo kvalitet obrazovanja“, kazao je Ružić, saopštilo je ministarstvo.

On je pohvalio rad prosvetnih radnika koji su iskazali spremnost da se nastava redovno održava i da, kako je naveo, „Srbija uspe što je malo ko uspeo u Evropi“, da školska godina počne na vreme, da se odvija bez prekida, kao i da se i prosvetni radnici i učenici, ponašaju odgovorno i poštuju mere zaštite.

Ružić, koji dolazi sa mesta ministra državne uprave i lokalne samouprave, gde je koordinisao reformom sistema plata, istakao je značaj te reforme za fer i transparentnu raspodelu sredstava i uvažavanje zaposlenih.

Na pitanje predstavnika sindikata o nastavku pregovora, ministar je istakao da će se oni nastaviti u dogovoru sa resornim ministarstvima.

Predstavnici sindikata poželeli su ministru dobrodošlicu, predočili probleme sa kojima se susreću i izrazili nadu da će ih zajednički rešavati.

Sastanku su prisustvovali Valentina Ilić iz Sindikata obrazovanja Srbije, Slobodan Brajković iz Sindikata radnika u prosveti Srbije, Jasna Janković iz Unije sindikata prosvetnih radnika i Tomislav Živanović iz Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama