Због грипа продужен распуст

4 јануара, 2017

Први део зимског распуста биће продужен за два дана, па ће настава почети у среду, 11. јануара, рекао је Танјугу министар просвете Младен Шарчевић. Како је објаснио, распуст ће бити продужен због епидемије грипа. Ђаци су у школске клупе, према календару, требало да се врате у понедељак, 9. јануара. „Продужавамо распуст за два дана, понедељак и уторак школе неће радити, тако да ће среда бити први радни дан”, рекао је Шарчевић Танјугу.
Министар је додао да ће се епидемиолошка ситуација на терену пратити на дневном нивоу и да ће бити у свакодневном контакту са Министарством здравља. Уколико оболевање и даље буде велико, министар каже да ће се нова процена радити у понедељак, 9. јануара.
Шарчевић каже да су се одлучили да распуст продуже само два дана, јер је проблем како надокнадити изгубљене часове. У Војводини је распуст у току тако да се календар не ремети, али у остатку Србије то представља проблем. Померање другог дела зимског распуста ремети породичне планове, јер су многи уплатили аранжмане, а продужавањем године ремети се систем мале матуре.
Министар каже да према подацима Института Батут највише оболелих од грипа има међу предшколском и школском децом у узрасту од пет до 14 година – око 12.000 малишана, док је међу средњошколцима оболело  око 3.000.
Танјуг
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Због грипа продужен распуст"

  1. Vesna каже:

    Bas bih volela da znam koliki je procenat tih ” mnogih” koji su uplatili aranzmane, pa bi ih skracenje zimskog raspusta poremetilo. U ostalom takvima nikada nije bio problem da “nabave” opravdanje za dete kad god im padne na pamet da putuju. Ostali mucenici sede di su, jer i za di su nisu! Nama je svejedno hoce li ovaj “raspust” trajati nedelju duze a februarski nedelju krace ili prolecnog nece biti. Covek navodi gluposti kao da nikada nije radio u prosveti.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама