Zbog gripa produžen raspust

4 januara, 2017

Prvi deo zimskog raspusta biće produžen za dva dana, pa će nastava početi u sredu, 11. januara, rekao je Tanjugu ministar prosvete Mladen Šarčević. Kako je objasnio, raspust će biti produžen zbog epidemije gripa. Đaci su u školske klupe, prema kalendaru, trebalo da se vrate u ponedeljak, 9. januara. „Produžavamo raspust za dva dana, ponedeljak i utorak škole neće raditi, tako da će sreda biti prvi radni dan”, rekao je Šarčević Tanjugu.
Ministar je dodao da će se epidemiološka situacija na terenu pratiti na dnevnom nivou i da će biti u svakodnevnom kontaktu sa Ministarstvom zdravlja. Ukoliko obolevanje i dalje bude veliko, ministar kaže da će se nova procena raditi u ponedeljak, 9. januara.
Šarčević kaže da su se odlučili da raspust produže samo dva dana, jer je problem kako nadoknaditi izgubljene časove. U Vojvodini je raspust u toku tako da se kalendar ne remeti, ali u ostatku Srbije to predstavlja problem. Pomeranje drugog dela zimskog raspusta remeti porodične planove, jer su mnogi uplatili aranžmane, a produžavanjem godine remeti se sistem male mature.
Ministar kaže da prema podacima Instituta Batut najviše obolelih od gripa ima među predškolskom i školskom decom u uzrastu od pet do 14 godina – oko 12.000 mališana, dok je među srednjoškolcima obolelo  oko 3.000.
Tanjug
 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Zbog gripa produžen raspust"

  1. Vesna kaže:

    Bas bih volela da znam koliki je procenat tih ” mnogih” koji su uplatili aranzmane, pa bi ih skracenje zimskog raspusta poremetilo. U ostalom takvima nikada nije bio problem da “nabave” opravdanje za dete kad god im padne na pamet da putuju. Ostali mucenici sede di su, jer i za di su nisu! Nama je svejedno hoce li ovaj “raspust” trajati nedelju duze a februarski nedelju krace ili prolecnog nece biti. Covek navodi gluposti kao da nikada nije radio u prosveti.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama