Због загађења школе и вртићи могу скратити часове или отказати наставу

16 јануара, 2020

Локалне управе и самоуправе, у договору са директорима вртића и основних и средњих школа, доносе одлуке да ли ће скратити часове или у потпуности отказати наставу, уколико степен загађења ваздуха угрожава ученике, а прекид рада установе уређен је законом, речено је “Блицу” у Министарству просвете.

Foto: Canva

Како се наводи у званичном саопштењу, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, упутило је данас препоруку предшколским установама, основним и средњим школама да прате информације о загађености ваздуха у окружењу које објављују релевантне установе и да рад организују на најбољи начин и у интересу очувања безбедности и здравља деце, ученика и запослених.

У допису образовним установама наводи се да је потребно “посебно водити рачуна о времену и дужини боравка на отвореном простору, пре свега, у раним јутарњим и вечерњим часовима”.

Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Због загађења школе и вртићи могу скратити часове или отказати наставу"

  1. Vazduh каже:

    E svasta stvarno. Vazduh nije zagadjen oko skola i vrrica pa da deca sto pre odu kuci. Konkretno pitanje, da li ce i roditelji sa posla ici ranije da bi tu istu decu uzeli iz skole/vrtica?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама