Zbog zagađenja škole i vrtići mogu skratiti časove ili otkazati nastavu

16 januara, 2020

Lokalne uprave i samouprave, u dogovoru sa direktorima vrtića i osnovnih i srednjih škola, donose odluke da li će skratiti časove ili u potpunosti otkazati nastavu, ukoliko stepen zagađenja vazduha ugrožava učenike, a prekid rada ustanove uređen je zakonom, rečeno je “Blicu” u Ministarstvu prosvete.

Foto: Canva

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, uputilo je danas preporuku predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama da prate informacije o zagađenosti vazduha u okruženju koje objavljuju relevantne ustanove i da rad organizuju na najbolji način i u interesu očuvanja bezbednosti i zdravlja dece, učenika i zaposlenih.

U dopisu obrazovnim ustanovama navodi se da je potrebno “posebno voditi računa o vremenu i dužini boravka na otvorenom prostoru, pre svega, u ranim jutarnjim i večernjim časovima”.

Izvor: Blic

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Zbog zagađenja škole i vrtići mogu skratiti časove ili otkazati nastavu"

  1. Vazduh kaže:

    E svasta stvarno. Vazduh nije zagadjen oko skola i vrrica pa da deca sto pre odu kuci. Konkretno pitanje, da li ce i roditelji sa posla ici ranije da bi tu istu decu uzeli iz skole/vrtica?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama