Zukorlić: Neophodno poboljšati status učitelja u Srbiji

5 oktobra, 2016

Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamer Zukorlić ocenio je danas da je neophodno poboljšati položaj učitelja u obrazovnom sistemu Srbije i povećati njihovu vidljivost u zajednici
Predsednik skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamer Zukorlić ocenio je danas da je neophodno poboljšati položaj učitelja u obrazovnom sistemu Srbije i povećati njihovu vidljivost u zajednici.
Zukorlić je u čestitki povodom Međunarodnog dana učitelja, naveo da je odbor na čijem je čelu, predvideo posebne projekte poboljšanja ukupnog statusa učitelja u Srbiji.
“To će doprineti njihovoj većoj motivisanosti u radu i formiranju zdrave svesti đaka koje trebaju kvalitetno pripremiti za izazove koji ih očekuju u daljem obrazovanju, a još važnije odgoju i vaspitanju jer oni u sadejstvu sa roditeljima i porodicom, oblikuju buduće ljude koji trebaju biti naši naslednici”, ocenio je Zukorlić.
On je dodao da je zadatak države da učiteljima vrati dostojanstvo “koje im je nažalost, usled sveopšte degradacije suštinskih vrednosti društva, poljuljano”.
“Učitelji su veoma važni ljudi u celokupnom obrazovnom sistemu, na čiji se položaj vrlo često zaboravlja i čija se uloga katkada potiskuje. Od antičkog perioda do danas, učitelji su kroz saznajni proces učenike i ljudsku civilizaciju podučavali plemenitosti, dobroti i lepoti, usađujući u naš kolektivni identitet one univerzalne vrednosti na kojima počiva čovečanstvo”, stoji u čestitki.
Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Zukorlić: Neophodno poboljšati status učitelja u Srbiji"

  1. Mina kaže:

    Joooj, vec mi je muka…Dokle vise ovakvih tekstova..Cemu?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama