Зукорлић: Неопходно побољшати статус учитеља у Србији

5 октобра, 2016

Председник скупштинског Одбора за образовање, науку и технолошки развој Муамер Зукорлић оценио је данас да је неопходно побољшати положај учитеља у образовном систему Србије и повећати њихову видљивост у заједници
Председник скупштинског Одбора за образовање, науку и технолошки развој Муамер Зукорлић оценио је данас да је неопходно побољшати положај учитеља у образовном систему Србије и повећати њихову видљивост у заједници.
Зукорлић је у честитки поводом Међународног дана учитеља, навео да је одбор на чијем је челу, предвидео посебне пројекте побољшања укупног статуса учитеља у Србији.
“То ће допринети њиховој већој мотивисаности у раду и формирању здраве свести ђака које требају квалитетно припремити за изазове који их очекују у даљем образовању, а још важније одгоју и васпитању јер они у садејству са родитељима и породицом, обликују будуће људе који требају бити наши наследници”, оценио је Зукорлић.
Он је додао да је задатак државе да учитељима врати достојанство “које им је нажалост, услед свеопште деградације суштинских вредности друштва, пољуљано”.
“Учитељи су веома важни људи у целокупном образовном систему, на чији се положај врло често заборавља и чија се улога каткада потискује. Од античког периода до данас, учитељи су кроз сазнајни процес ученике и људску цивилизацију подучавали племенитости, доброти и лепоти, усађујући у наш колективни идентитет оне универзалне вредности на којима почива човечанство”, стоји у честитки.
Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Зукорлић: Неопходно побољшати статус учитеља у Србији"

  1. Mina каже:

    Joooj, vec mi je muka…Dokle vise ovakvih tekstova..Cemu?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама