5 načina da iznervirate mladu majku

avgust 11 22:45 2017

Najiritantniji saveti o roditeljstvu


Brižna rodbina, prijatelji, pa čak i slučajni prolaznici u parku, prevozu, na ulici, oni koji imaju, ali i oni koji nemaju vole da dele savete o roditeljstvu. Ovo je spisak najgorih saveta koje svakako zanemarite.

Kada vam neko kaže da vam je beba gladna, najradije biste mu počupali kosu: svaki put kad dete plače, pravi grimase i buni se, svi bi ga tešili hranom.

Savet: Budite oštriji da dete ne manipuliše vama. Deca brzo odrastu, a ovaj savet obično dele oni stariji kojima se čini da vreme leti. Postavite granice lepog ponašanja, ali ne budite prestrogi. Deca su ipak deca.

Savet: Dete treba samo da se uspavljuje čim napuni 6 meseci.
Ne puštate svoje dete da plače do iznemoglosti i svi pretpostavljaju da će biti nemoguće kad poraste. Ima onih koji misle da detetu odmah treba pokazati “ko je gazda” iako se ono još bori da savlada obične muke sveta oko njega. Bolje ga mazite i pružite mu podršku. Budite obzirni prema svom detetu.

Savet: Neka jede sve.
I neke odrasle osobe ne jedu sve. Loše je da mislite da malo dete može da svari sve. Postavite zdrave temelje pravilne ishrane.

Savet: Nemojte previše da brinete oko deteta, neka pojede i nešto sa zemlje.

Ovo već spada u zanemarivanje. Vaša brižnost ne treba da se procenjuje. Takođe i oni koji kažu da ne trčakte oko njega u parku, neka se malo udari i nauči pameti, nemaju puno osećaja. Niko ne želi da vidi svoje dete kako pati i kako ga nešto boli.

Savet: Naspavajte se sada jer, kad beba dođe, nema spavanja.
Tehnički ovo je savet za trudnice. Osim medveda, niko ne može da odspavati zimski san i nakon nekoliko meseci se probuditi naspavan za idućih godinu, dve, tri. I kada se rodi dete često čujete da treba da spavate dok mališa spava, ali to je nemoguće. Ili želite da ga posmatrate ili već imate 1001 obavezu po kući. Ili, čak, poželite da uradite nešto za sebe.

 

Izvor: Blic

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.