Богата понуда на Едукином штанду – издања за васпитаче, наставнике и децу

октобар 22 21:54 2018

И ове године Издавачка куће Едука – чије гесло је, са разлогом „Пријатељ школе“ – излаже на Сајму књига у Београду. На штандовима у Хали 1 и Хали 2 посетиоци – међу њима наставници, родитељи, ђаци, психолози, педагози и други стручни сарадници у образовању – биће у прилици да се упознају са богатом понудом штампаних и дигиталних материјала овог издавача.

Едука је током претходног периода проширила своју понуду материјала за предшколски узраст.

Издања за припремни предшколски програм:

 • у складу су са Основама  програма предшколског васпитања и образовања,
 • на занимљив и подстицајан начин упознају децу са основним појмовима из математике, света око нас и развоја говора,
 • омогућавају успешну припрему детета за полазак у школу.

За основу школу овом приликом из Едукине понуде издвајамо вежбанке, контролне задатке и друге радне материјале чији су аутори учитељи и наставници са вишегодишњим искуством у раду. Ови материјали:

 • помажу ученицима да кроз вежбање побољшају свој успех
 • садрже скале за процену постигнућа, што омогућава вредновање и самовредновање
 • нуде квалитетан методички приступ настави
 • у складу су са стандардима постигнућа ученика и прилагођени су исходима.

Сваке године осмаци у Србији брину због завршног испита. Њихову бригу деле родитељи и наставници који предају завршним разредима основне школе. Едука нуди велики број различитих збирки задатака за завршни испит.

У протеклом периоду издавачка кућа Едука је развијала, по много чему јединствен, програм додатних средстава у настави енглеског језика. Посебно се истичу:

У складу са новим Планом наставе и учења је и нови Приручник за пројектну наставу у првом разреду основне школе:

 • водич учитељу кроз пројектне активности ученикa у свет истраживања,
 • обухвата предлоге осам пројеката који повезују садржаје различитих предмета и развијају међупредметне компетенције,
 • ученици  се охрабрују и подстичу да буду креатори сопственог сазнања,

На Едукином штанду и ове године је организован дигитални кутак за наставнике и ученике. Едука је добила званично одобрење за 13 дигиталних уџбеника за 1. и 5. разред, урађених по новом Плану наставе и учења.

Едукини дигитални уџбеници за први и пети разред основне школе:

 • прегледно структуиран садржај доступан на свим екранима (десктоп и лаптоп рачунари, таблети, телефони),
 • висок ниво интерактивности (интерактивни налози и задаци у лекцијама и тестови за проверу, са повратном информацијом о тачности),
 • мултимедијални садржаји: анимације, аудио-визуелни садржаји, галерије слика, филмови,
 • могућност додавања садржаја,
 • подршка штампаним уџбеницима, погодни за самостални рад ученика и рад на часу,
 • праћени подршком за наставника у виду интерактивних контролних задатака за проверу знања и припрема за час.

Један од најважнијих стручних пројеката издавачке куће Едука је на нашем тржишту јединствена библиотека „Педагошка раскршћау којој су до сад објављена 23 наслова из примењене педагогије и филозофије образовања.

Осмишљавајући ову библиотеку Едука се веома високо позиционирала као издавач стручне педагошке литературе која недостаје у нашој средини. Светски бестселери врхунских стручњака, који нам помажу да разрешимо недоумице везане за моделе васпитања деце, најбоље поступање у учионици, те најуспешнији рад са децом у инклузивној школи или децом којаиспољавају проблеме у понашању – веома су тражени.

Наставнички позив подразумева сталне изазове који упућују на непрекидно стручно усавршавање, и многи наслови ове библиотеке служе управо томе.

Ове године библиотека је допуњена књигама Паула Фреиреа „Педагогија обесправљених“ и др Емилије Лазаревић „Специфичне сметње у учењу“.

Због великог интересовања учитеља и наставника, Едука непрекидно шири свој програм дидактички обликованих постера за учионице. Због занимљивих ликовних решења, функционалности и прегледности, повољне цене и квалитета штампе, Едукини постери представљају корисног помоћника у учионици.

Посетите Едукине штандове на Сајму књига у Београду и уверите се зашто је Едука годинама уназад незаменљиви „пријатељ школе“.

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.