Da se ispune zahtevi prosvetnih radnika, nedostaje 155 miliona dinara

septembar 19 09:47 2018

U delu osnovnih i srednjih škola u Srbiji časovi će sutra trajati po 30 minuta, jer sindikati obrazovanja treći put od početka ove školske godine organizuju protest, nezadovoljni predlogom platnih grupa i razreda.

Ni današnji pregovori, kojima je prisustvovao ministar prosvete Mladen Šarčević i predstavnici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, nisu doveli do pomaka, a jedino je predloženo da narednom sastanku prisustvuju premijerka Ana Brnabić i predstavnici Ministarstva finansija.

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika, kaže za Danas da sindikati ne odustaju od zahteva za svi zaposleni sa sedmim stepenom stručnosti budu u 9-1 platnoj grupi, a ne samo nastavnici koji rade u otežanim uslovima, koji imaju zvanje i razredno starešinstvo, što predlaže država.

– Ako se uporedi predlog države sa onim što mi tražimo, potrebno je 155 miliona dinara. Smatramo da ovde nije u pitanju novac – komentariše Janković.

Kako je Danas pisao, sva četiri reprezentativna sindikata donela su odluke o stupanju u zakonski štrajk od ponedeljak, 24. septembra, kako bi izvršili pritisak na resorna ministarstva. Prema planu MDULS-a, uredba o platnim grupama i razredima treba da bude usvojena do kraja septembra.

Izvor: Danas

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.