Дечја недеља – ово су права детета

септембар 08 14:52 2016

Поводом Дечје недеље која се у целом свету обележава од 02. октобра, одлучили смо да децу, али и њихове родитеље, наставнике, васпитаче, тетке, тече, баке и деке подсетимо на права која деца имају, а која су установиле Уједињене нације. Знамо да се већина одраслих труди да сва ова права поштује, да знају да и дете има право да мисли и своје мишљење изнесе, али није лоше тога се с времена на време подсетити, а Дечја недеља је, чини нам се, одличан тренутак за то, управо због тога што је и настала да би се очувала и надоградила права која имају најважнија бића на планети – наша деца!

Погледајте и Taбла пријатељства за Дечју недељу

Децо, срећна вам Дечја недеља!

prava deteta un 1prava deteta un 2

 1. октобар 08, 15:45 #1 Sanja

  Divno, samo pored ovih prava treba i da pišu obaveze.

  Одговорите на овај коментар
 2. октобар 08, 17:43 #2 јк

  Kada sam ja bila djak prvo smo ucili OBAVEZE,a prava, onako usput.Danas se potenciraju PRAVA ,a namerno zaboravljaju oobaveze.U pravu je “Sanja”,jer iz PRAVA proisticu OBAVEZE.To se NE SME zaboraviti jer posledice brzo stizu i imaju nesagledive razmere.

  Одговорите на овај коментар
 3. фебруар 20, 19:41 #3 Jovan

  Prodavao sam sladoled preko leta zaradio pare kupio konzolu za igrice. Moja mama mi je oduzela konzolu jer ne voli igrice a pre toga sam popricao sa tatom i tata je odobrio kupovanje konzole.

  DA LI TO TAKO SMIJE

  Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.