Десет медаља за физичаре Математичке гимназије на интернационалном такмичењу!

март 10 17:27 2017

Ученици Математичке гимназије освојили су чак 10 медаља на традиционалном међународном такмичењу из физике “Romanian Master of Psysics”, које се одржало од 6. до 10. марта.

Обе екипе које су на овом међународном такмичењу представљале Србију, вратиле су се окићене сјајним одличјима.

Марко Медведев, Марко Шушњар, Вук Радовић и Душан Ђорђевић освојили су златне медаље, док је Новак Станојевић, из истог тима, добио сребрну. Петорица младића, представника Србије, блистала су и као тим и освојили прво место, а њихови лидери били су Божидар Николић и Владан Павловић.

Друга екипа освојила је исто толико медаља – Дарко Гулубовић, Игор Медведев, Огњен Тошић и Алекса Милојевић окитили су се сребром, а једина девојка, Катарина Цимеша, освојила је бронзу. Ову петорку предводиле су Александра Димић и Марија Шиндик.

На овом такмичењу учествовало је десетак тимова из Румуније, Бразила, Молдавије, Босне и Херцеговине, Бугарске, Србије…

Извор: Блиц

напишите коментар

0 коментара

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.