Povećanje plata u javnom sektoru u 2019: od 7 do 12 odsto

novembar 05 15:00 2018

Nakon što je objavljeno da je Vlada Srbije odlučila da odloži primenu Zakonu o sistemu plata zaposlenih u javnom sektoru i Zakona o zaposlenima u javnim službama, koja je trebalo da počnu da se primenjuju od 1. januara sledeće godine, dolaze nove vesti iz Ministarstva finansija.

Prema uputstvu za pripremu budžeta, zaposleni u javnom sektoru sledeće godine mogu očekivati uvećanje plata od 7 do 12 odsto, objavilo je Ministarstvo finansija

Devet odsto uvećanja plata planirano je i za zaposlene u osnovnim i srednjim školama i u ustanovama visokog obrazovanja, ali i radnicima socijalne zaštite.

Podsećamo, uvođenje platnih razreda za zaposlene u javnim službama previđeno je Zakonom o sistemu plata u javnom sektoru koje je usvojila Skupština Srbije 14. decembra prošle godine. Tada je usvojen je i Zakon o zaposlenima u javnim službama, koji predviđa da će za isti posao u svakoj službi plata biti ista.

Plan je bio da se zaposlenima pravedno meri učinak.

Izvor: Zelena učionica

 

  Article "tagged" as:
  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.