Прави се јединствен инспекторат за просвету

април 06 14:20 2017

Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је данас да радом инспекције није увек задовољан, јер се дешава да се рад инспектора на локалу битно разликује од рада инспектора на републичком нивоу, додајући да је у току рад на новом закону о просветној инспекцији.

“Радимо нови закон о просветној инспекцији где се прави јединствен инспекторат. Од школе до школе читајући извештаје инспектора видим да нису добро урађене инспекције и проблем се не реши већ ескалира, продуби се”, каже Шарчевић.

Говорећи о основној школи у Крагујевцу где један ученик другог разреда малтретирали децу и учитеља, министар је упитао зашто се о томе ћутало годину и по дана, да ли “случај неко прикрива или је тражио јалова решења”.

Како каже, школа је дужна да преко школских управа обавести Министарство просвете о инцидентима, а да се данас често дешава да за инцидент прво сазнају новинари па тек онда министар буде обавештен.

Шарчевић каже да се у школама, код деце која имају проблем у понашању мора укључити тим стручњака – психолог, педагог, дефектолог, али и центри за социјални рад.

Отворен Научни клуб у Београду

У Београду је данас отворен Научни клуб, где ће за најмлађе суграђане али и они старије који воле науку бити организоване разне радионице, дебате, предавања.

Научни клуб, 13. по реду у Србији отворио је министар просвете Младен Шарчевић који је рекао да је клуб заједнички подухват Центра за промоцију науке са Центрима за усавршавање наставника.

“Мислим да ће млади људи, или неко старији кога наука интересује моћи да дођу и послушају дебату, учествују у некој радионици, дају неку своју идеју”, рекао је Шарчевић.

Извор: РТВ

  Article "tagged" as:
  Categories:

Тренутно нема коментара!

Започните коментарисање.

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.