Racionalizacija mreža osnovnih škola se sprovodi od školske 2019/2020 godine

jun 14 00:46 2018

Kontrolisano zapošljavanje u prosveti

Na današnjem sastanku u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ministar Mladen Šarčević je upoznao predstavnike sindikata „Nezavisnost“ sa aktivnostima koje sprovodi Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na izradi Zakona o platnim razredima i grupama „i dobrom startnom pozicijom za pregovore zaposlenih u obrazovanju“.
U julu mesecu se očekuje zajednički sastanak svih ministara javnog sektora i reprezentativniih sindikata kako bi platne grupe bile usklađene.
Najavljen je elektronski CENUS u 2019. godini koji bi obezbedio značajne uštede u budžetu RS.
Racionalizacija mreža osnovnih škola se sprovodi od školske 2019/2020 godine.
Predstavnici reprezentativnih sindikata su zahtevali da ministar Šarčević u razgovoru sa premijerkom Anom Brnabić obezbedi i zaposlenima u obrazovno-vaspitnim ustanovama stanove pod povoljnijim uslovima.
U ime članstva GSPRS NEZAVISNOST naglasila sam neophodnost kontrolisanog zapošljavanja u osnovnim i srednjim školama preko radnih podgrupa nadležnih školskih uprava, kao i obavezu zbrinjavanja tehnoloških viškova. Osudila sam manipulativne radnje prilikom zapošljavanja osoba na određeno vreme i ukazala na neophodnost dozvole za raspisivanje konkursa za zaposlene u prosveti u mnogo većim kvotama.

U Beogradu, 13.06.2018.g. Za GSPRS NEZAVISNOST
Ružica Todić Brdarić

  Categories:
napišite komentar

0 komentara

Trenutno nema komentara!

Započnite komentarisanje.

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.