Распуст због грипа – како ће бити надокнађени часови?

фебруар 18 20:20 2019

Због брзине ширења вируса грипа, ђаци основних и средњих школа од данас су на ванредном распусту. Наставе неће бити до понедељка, 25. фебруара. У Покрајинском секретаријату за образовање сазнали смо да ће пропуштени часови бити надокнађени, али да неће бити радних субота.

Како би спречили ширење вируса грипа међу ђацима Покрајински секретаријат за образовање усвојио је препоруку Владе Србије да наредних недељу дана буде нерадно у свим школама. Одлука је, како у секретаријату кажу, превентивне природе.

Пропуштену наставу школе би требало да надокнаде. Модел по којем ће то бити урађено још увек није утврђен, а у Покрајинском секретаријату кажу да ће се залагати да не буде радних субота.

Због брзине ширења вируса грипа и Предшколска установа „Радосно детињство“ дала је упутства за родитеље, а једно од најважнијих јесте да не доводе болесну децу у вртић.

Извор РТВ

  Categories:
  1. фебруар 18, 20:26 #1 Jadranka Sija

    Lakše bi bilo da se produži školska godina za jednu nedelju… Svakako svi idemo u školu do kraja juna bez obzira na nastavu.

    Одговорите на овај коментар
  2. фебруар 19, 20:46 #2 B

    Znači opet “zipovana” nastava.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.