Šarčević: U postupak spoljašnjeg vrednovanja uvodimo predmetni nadzor

mart 17 15:36 2017

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević najavio je uvođenje predmetnog nadzora u postupak spoljašnjeg vrednovanja škola.

“Predmetni nadzor zaokružiće proces vrednovanja škola. Dosadašnja evaluacija u prvi plan stavila je činjenicu da je više od jedne trećine škola loše ocenjeno. Upravo zbog toga prioritet će biti obuka direktora i njihovo licenciranje, kao i usavršavanje i licenciranje nastavnika. Moramo kvalitet staviti u fokus rada“, naglasio je ministar, saopštilo je Ministarstvo.

 

Izvor: Tanjug

  1. novembar 19, 06:22 #1 Ivona Sokic

    Predmetni nadzor i usavrsavanje nastavnika nije nova stvar. Trebali bi da pruzate pomoc prosveti. To sta vi radite sa tim standardima je besmisleno i sramno, i oduzimanje vremena prosvetnim radnicima. Vasi glupi standardi ne napreduju nastavu! Pustite ih da rade svoj posao. Stimulisite ih materijalno. Vec nemaju vremena za sopstvenu porodicu, a njihova zarada je sramno nizka.

    Odgovorite na ovaj komentar

Dodajte komentar

Vaši podaci će biti bezbedni! Vaša imejl adresa će biti vidljiva samo administratorima sajta. Komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede, kao i komentare koji se ne odnose na vest koju komentarišete, nećemo objaviti. Iz bezbednosnih razloga, neće biti objavljeni ni linkovi ka drugim sajtovima.