Слободна радна места у школама за школску 2018/2019. годину

август 24 14:10 2018

Систематизaција радних места за ш.г. 2018/2019. по Правилнику о критеријумима и стандардима за финансирање (“Ценусу”) према потребама које проистичу из реализованог уписа и формираних одељења за школску 2018/2019. и слободна радна места у школи је дата у испису по школама. За сваку школу и за свако систематизовано радно место исписују се четири податка: укупна систематизована норма на радном месту, збир норми за сва ангажовања у школи (и на одређено и на неодређено), збир норми ангажовања на неодређено и укупна норма слободних радних места која је добијена је одузимањем норме запослених на неодређено у школи од укупног процента норме који школа има систематизовано за ш.г. 2018/2019.

Постоје правни случајеви када је оправдано да је проценат норме слободних радних места негативан и када норма слободних радних места приказана на нивоу школе заправо не представља слободно радно место јер није уклопљива у распоред часова и норму наставника. Ове случајеве разматрају синдикати са директорима школа и дају образложење јавности.

Листа слободних радних места на дан 11.06.2018.год.


Школска 2018/2019. година

 

Листа слободних радних места на дан 24.08.2018.год.

Извор: http://liste.mpn.gov.rs/

  1. септембар 02, 23:11 #1 Марина

    Зашто није свако упражњено место приказано на листама? Знам сигурно за један одлазак у пензију од 1.септембра, а није приказан ,мислила сам да пројекат “Доситеј” управо обавезује директоре на то. Без обзира да ли ће тај проценат бити евентуално распоређен на оне са непуном нормом, мислим да у овом “првом кругу” требају бити приказана стања у школама.

    Одговорите на овај коментар
  2. октобар 11, 11:46 #2 Olivera

    Imam jedno pitanje.Kada se nastavnik preseli u drugi grad, a pre toga je radio na neodređeno vreme sa 100% angažovanja, na koji način koristi ove liste tehnoloških viškova da bi konkurisao za posao.Da li se direktno šalje CV školi ili preko školske uprave.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.