Сви се диве ентузијазму учитеља и васпитача. Неко се сетио то и да награди.

новембар 07 21:04 2017

Данашњим школама и вртићима можете замерити много тога – да немају добру опрему, да раде са глoбусима и мапама чије су границе одавно неважеће, да се столице климају, а столови распадају, да прозори не дихтују, а паркети шкрипе. Али опет, када уђете у те помало оронуле учионице, обузме вас неки осећај топлине, као да сте ушли у сопствени дом. Знате ли зашто?

Зато што се они који у њима раде труде да све недостатке маскирају својом креативношћу и маштом. Да, заједно са децом створе простор за рад који ће бити леп, угодан, весео. Када дође јесен, ту су кишне капи на прозорима, украси од кестена, лишће које учитељи и васпитачи на милион начина користе да оплемене учионице. У априлу у ходницима и учионицама процветају пажљиво креиране висибабе и други весници пролећа. И тако за свако годишње доба, сваки важан празник.

И то су заједнички радови – деце и њихових васпитача и учитеља, па осим што красе простор, они су и резултат заједничког труда из којег свако дете нешто ново научи.

А оно што се питам сваки пут кад у просторијама вртића у који моје дете иде освану нови, још лепши украси је: Нису ваљда бацили оне претходне! Тако су били дивни!

Док се родитељи диве радовима своје деце и њихових учитеља, неко се сетио да тај труд треба и наградити, а не само похвалити.

С тим циљем компанија Tarkett организовала је конкурс за школе и вртиће под називом „Учионица из снова”. У овом конкурсу деца су позвана да одаберу неки кутак своје учионице, дворишта или било ког другог дела школе или вртића и потруде се да га уреде и украсе на леп и оригиналан начин. Током 18 дана, колико је конкурс трајао, пристигло је много фотографија којима су се школе и вртићи пријавили за учешће. Жири у чијем су саставу били запослени компаније Tarkett није имао нимало лак задатак. Било је потребно одабрати три најбоља рада и доделити им награде – нове подове за њихове учионице.

После дужег већања, одлучено је да нове подове добију ђаци ОШ „Трива Витасовић Лебарник” из Лаћарка, ОШ „21. октобар” из Крагујевца и Прехрамбено-хемијске школе из Ниша. Ученици, наставници и професори све три школе вредно су радили да би створили лепо окружење за рад и учење, а награде које су за своје школе освојили биће за њих подстицај да се и даље труде. 

А ево и снимака победничких учионица. Увериће вас да су ова деца, својим залагањем и креативношћу сигурно заслужила да сваког дана ходају по новом, квалитетном поду. За то се побринуо Tarkett. 

Ниш:

Лаћарак:

Крагујевац:

  1. новембар 09, 12:26 #1 Nena

    Svaka cast ,divim im se,nekako je to normalno jer je to posao vaspitaca,pa ih manje hvale!Ali treba pohvaliti i roditelje koji prate program u vrticu i uporedo rade projekte sa decom kod kuce.

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.