Сви се диве ентузијазму учитеља и васпитача. Неко се сетио то и да награди.

7 новембра, 2017

Данашњим школама и вртићима можете замерити много тога – да немају добру опрему, да раде са глoбусима и мапама чије су границе одавно неважеће, да се столице климају, а столови распадају, да прозори не дихтују, а паркети шкрипе. Али опет, када уђете у те помало оронуле учионице, обузме вас неки осећај топлине, као да сте ушли у сопствени дом. Знате ли зашто?
Зато што се они који у њима раде труде да све недостатке маскирају својом креативношћу и маштом. Да, заједно са децом створе простор за рад који ће бити леп, угодан, весео. Када дође јесен, ту су кишне капи на прозорима, украси од кестена, лишће које учитељи и васпитачи на милион начина користе да оплемене учионице. У априлу у ходницима и учионицама процветају пажљиво креиране висибабе и други весници пролећа. И тако за свако годишње доба, сваки важан празник.
И то су заједнички радови – деце и њихових васпитача и учитеља, па осим што красе простор, они су и резултат заједничког труда из којег свако дете нешто ново научи.
А оно што се питам сваки пут кад у просторијама вртића у који моје дете иде освану нови, још лепши украси је: Нису ваљда бацили оне претходне! Тако су били дивни!
Док се родитељи диве радовима своје деце и њихових учитеља, неко се сетио да тај труд треба и наградити, а не само похвалити.

С тим циљем компанија Tarkett организовала је конкурс за школе и вртиће под називом „Учионица из снова”. У овом конкурсу деца су позвана да одаберу неки кутак своје учионице, дворишта или било ког другог дела школе или вртића и потруде се да га уреде и украсе на леп и оригиналан начин. Током 18 дана, колико је конкурс трајао, пристигло је много фотографија којима су се школе и вртићи пријавили за учешће. Жири у чијем су саставу били запослени компаније Tarkett није имао нимало лак задатак. Било је потребно одабрати три најбоља рада и доделити им награде – нове подове за њихове учионице.

После дужег већања, одлучено је да нове подове добију ђаци ОШ „Трива Витасовић Лебарник” из Лаћарка, ОШ „21. октобар” из Крагујевца и Прехрамбено-хемијске школе из Ниша. Ученици, наставници и професори све три школе вредно су радили да би створили лепо окружење за рад и учење, а награде које су за своје школе освојили биће за њих подстицај да се и даље труде. 
А ево и снимака победничких учионица. Увериће вас да су ова деца, својим залагањем и креативношћу сигурно заслужила да сваког дана ходају по новом, квалитетном поду. За то се побринуо Tarkett. 
Ниш:
[ot-video][/ot-video]
Лаћарак:
[ot-video][/ot-video]
Крагујевац:
[ot-video][/ot-video]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Сви се диве ентузијазму учитеља и васпитача. Неко се сетио то и да награди.

  1. Nena каже:

    Svaka cast ,divim im se,nekako je to normalno jer je to posao vaspitaca,pa ih manje hvale!Ali treba pohvaliti i roditelje koji prate program u vrticu i uporedo rade projekte sa decom kod kuce.

  2. Nada каже:

    Nekako smo svi teski na pohvalama a brzi na kritikama. Ono sto je dobro nam se kao podrazumeva, a samo primecujemo ono sto je lose. I sa mnom je isti slucaj, ali ne treba tako, pohvale nisu prazne reci i ne treba ih stedeti, kad god se ukaze prilika. Naravno da je jos bolje ako postoji i nagrada za trud – pa bih ovom prilikom da pohvalim sve ucesnike u ovom divnom poduhvatu!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама