Svi se dive entuzijazmu učitelja i vaspitača. Neko se setio to i da nagradi.

7 novembra, 2017

Današnjim školama i vrtićima možete zameriti mnogo toga – da nemaju dobru opremu, da rade sa globusima i mapama čije su granice odavno nevažeće, da se stolice klimaju, a stolovi raspadaju, da prozori ne dihtuju, a parketi škripe. Ali opet, kada uđete u te pomalo oronule učionice, obuzme vas neki osećaj topline, kao da ste ušli u sopstveni dom. Znate li zašto?
Zato što se oni koji u njima rade trude da sve nedostatke maskiraju svojom kreativnošću i maštom. Da, zajedno sa decom stvore prostor za rad koji će biti lep, ugodan, veseo. Kada dođe jesen, tu su kišne kapi na prozorima, ukrasi od kestena, lišće koje učitelji i vaspitači na milion načina koriste da oplemene učionice. U aprilu u hodnicima i učionicama procvetaju pažljivo kreirane visibabe i drugi vesnici proleća. I tako za svako godišnje doba, svaki važan praznik.
I to su zajednički radovi – dece i njihovih vaspitača i učitelja, pa osim što krase prostor, oni su i rezultat zajedničkog truda iz kojeg svako dete nešto novo nauči.
A ono što se pitam svaki put kad u prostorijama vrtića u koji moje dete ide osvanu novi, još lepši ukrasi je: Nisu valjda bacili one prethodne! Tako su bili divni!
Dok se roditelji dive radovima svoje dece i njihovih učitelja, neko se setio da taj trud treba i nagraditi, a ne samo pohvaliti.

S tim ciljem kompanija Tarkett organizovala je konkurs za škole i vrtiće pod nazivom „Učionica iz snova”. U ovom konkursu deca su pozvana da odaberu neki kutak svoje učionice, dvorišta ili bilo kog drugog dela škole ili vrtića i potrude se da ga urede i ukrase na lep i originalan način. Tokom 18 dana, koliko je konkurs trajao, pristiglo je mnogo fotografija kojima su se škole i vrtići prijavili za učešće. Žiri u čijem su sastavu bili zaposleni kompanije Tarkett nije imao nimalo lak zadatak. Bilo je potrebno odabrati tri najbolja rada i dodeliti im nagrade – nove podove za njihove učionice.

Posle dužeg većanja, odlučeno je da nove podove dobiju đaci OŠ „Triva Vitasović Lebarnik” iz Laćarka, OŠ „21. oktobar” iz Kragujevca i Prehrambeno-hemijske škole iz Niša. Učenici, nastavnici i profesori sve tri škole vredno su radili da bi stvorili lepo okruženje za rad i učenje, a nagrade koje su za svoje škole osvojili biće za njih podsticaj da se i dalje trude. 
A evo i snimaka pobedničkih učionica. Uveriće vas da su ova deca, svojim zalaganjem i kreativnošću sigurno zaslužila da svakog dana hodaju po novom, kvalitetnom podu. Za to se pobrinuo Tarkett. 
Niš:
[ot-video][/ot-video]
Laćarak:
[ot-video][/ot-video]
Kragujevac:
[ot-video][/ot-video]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Svi se dive entuzijazmu učitelja i vaspitača. Neko se setio to i da nagradi.

  1. Nena kaže:

    Svaka cast ,divim im se,nekako je to normalno jer je to posao vaspitaca,pa ih manje hvale!Ali treba pohvaliti i roditelje koji prate program u vrticu i uporedo rade projekte sa decom kod kuce.

  2. Nada kaže:

    Nekako smo svi teski na pohvalama a brzi na kritikama. Ono sto je dobro nam se kao podrazumeva, a samo primecujemo ono sto je lose. I sa mnom je isti slucaj, ali ne treba tako, pohvale nisu prazne reci i ne treba ih stedeti, kad god se ukaze prilika. Naravno da je jos bolje ako postoji i nagrada za trud – pa bih ovom prilikom da pohvalim sve ucesnike u ovom divnom poduhvatu!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama