Свим прворођеним бебама један град додељује ауто-седиште

новембар 18 00:21 2018

Градска управа Чачка кроз средства Савета за безбедност саобраћаја по први пут омогућила је реализацију програма унапређења безбедности најмлађих у саобраћају кроз бесплатну доделу сигурносних ауто седишта за децу.

Истраживања спроведена у Чачку показала су да је проценат употребе сигурносних дечијих ауто седишта испод републичког просека, самим тим и увећан ризик од страдања најмлађих.

Како би се стимулисало повећање сигурности најмлађих у саобраћају, али и рана едукација и важност безбедног понашања у саобраћају, кроз буџет Савета за безбедност саобраћаја, град Чачак ће ове године извршити поделу сигурносних ауто седишта свим прворођеним малишанима са пребивалиштем на територији града Чачка.

Како је изузетно важна правилна употреба седишта приликом доделе, биће организована и едукација о коришћењу.

Седишта су намењена малишанима од 9 до 36 кг и задовољавају стандарде и директиве Европске комисије ЕЦЕ Р44/04.

Извор: Савет за безбедност саобраћаја

  1. новембар 18, 00:29 #1 Danijela

    To radi i savet za bezbednost u saobraćaju grada Kruševca i mnogo više od toga👌

    Одговорите на овај коментар

Додајте коментар

Ваши подаци ће бити безбедни! Ваша имејл адреса ће бити видљива само администраторима сајта. Коментаре који садрже говор мржње, псовке и увреде, као и коментаре који се не односе на вест коју коментаришете, нећемо објавити. Из безбедносних разлога, неће бити објављени ни линкови ка другим сајтовима.